Haberler

Her yıl yeni otomobil sözü!




PSA Grubun yeni stratejisi olarak karşımıza çıkan 2016-2021 yıllarını kapsayan projede şirketin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak hedeflenirken, 26 yeni binek otomobil ve 8 yeni hafif ticari araç için kollar çoktan sıvandı. Bunların arasında yer alan projelerden birisi de sadece 1 tonluk hafif ticari araç üretmek. PSA Grubun sloganı ise her yıl, her sınıfta, her markada 1 yeni araç…

Hafif ticari araç için detaylar henüz belli olmasa da, çok maliyetli olacağı için PSA Grubun sıfırdan bir araç tasarlamayacağı kuvvetle muhtemel görünüyor. Söylentilere göre Toyota Hilux ile ortak parça kullanımı da seçenekler arasında.

Bu yeni model akımı aynı zamanda içinde alternatif enerji kullanımını da barındırıyor, bunlar arasında 7 tane hibrit ve 4 tane sadece elektrik ile çalışan modellere de yer verilecek. PSA’ya göre yeni gelen her araç, verimlilik konusunda Peugeot, Citroen ve DS’e katkıda bulunacak.

PSA bu iddialı atağıyla ilgileri daha şimdiden üzerine toplamayı başarmış gibi görünüyor, hedefleri olan “Dünya çapında tercih edilen, verimli otomobil üreticisi” olmayı ise ne denli başaracaklarını hep birlikte göreceğiz.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu