Haberler

Infiniti, QX Sport Inspiration konseptini tanıttı




Infiniti’nin gelecekte izleyeceği tasarımları bize yansıtan QX Sport Inspiration konseptinin tanıtımı, 25 Nisan 2016 günü Pekin Otomobil Fuarı’nda yapıldı.

Infiniti, ürettiği şık ve sportif otomobilleri ile tanınan bir otomobil markası. Dinamik sürüşü, lüks tasarım ile harmanladığı için de “Powerful Elegance” yani Güçlü Zarafet tasarım dilini her otomobilinde öne çıkartıyor.

QX Sport Inspiration konsepti de bu Güçlü Zarafeti, sahip olduğu akıcı çizgileri ve kaslı çamurluklarıyla ilk bakışta belli ediyor. Arkaya doğru azalan tavan eğimi ile sportif bir görünüme sahip otomobil, aynaların yerini kameraların alması ve kapı kollarına yer verilmemesi ile geleneksel otomobillerden farklı olduğunu ilk bakışta gösteriyor.

Ön yüzde krom çerçeveli ızgarada büyük bir Infiniti logosuna yer verilmiş. İnce ve arkaya doğru uzayan LED farları da oldukça sportif bir hava kattığını söyleyebiliriz.

Arka profilde ise bagaj kapağına entegre şık stop grubu ve merkeze konumlandırılmış spoyler mevcut. Metal kaplı geniş egzoz çıkışları ile ön yüz kadar sportif bir tasarım söz konusu.

İç kabinde de, dışta olduğu gibi geleceğe dönük bir tasarım söz konusu. Sürüce odaklı konsolda Infiniti, geniş dokunmatik ekranı ile otomobilin çoğu fonksiyonu kontrol edilebildiğinden dolayı, kabinde oldukça az sayıda kontrol düğmelerine yer vermiş. Ayrıca tamamen kişiselleştirilebilen gösterge paneli, alt tarafı düzleşmiş nubuk derisi direksiyon simidi ve vücudu saran spor koltuklarıyla kabinde de sportif tasarım devam ediyor.

Otomobilin teknik özellikleri hakkında henüz bir açıklama olmadığından, Infiniti’nin yeni tanıttığı 3.0 litre V6 turbo şarjlı motorunun, 7 ileri otomatik şanzımanı ile birlikte yer alacağını tahmin ediyoruz.

Kapı kollarının kaldırılması, aynaların yerini alan kameralar, düğmelerin yerini alan dokunmatik ekranlar derken teknoloji artık otomobillerin vazgeçilmez bir ögesi olmaya başladı. Peki sizler gelecekte bizi bekleyen bu otomobiller hakkında neler düşüyorsunuz?

https://www.youtube.com/watch?v=3P2tsM09Dn0

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu