Haberler

Kaynaşlı’da offroad heyecanı




Türkiye Offroad Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışı Jeep CJ5 ile yarışan Sakarya’dan Hüseyin Memi-Ali Pertev ekibinin zaferi ile sona erdi. Düzce Valiliği, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi katkıları ile Düzce Offroad Kulübü tarafından 09-10 Nisan tarihlerinde Kaynaşlı Motorsporları Merkezi’nde düzenlenen yarış, seyircilerden de büyük ilgi gördü. 2 gün boyunca 6 etapta 33 araç ve 66 sporcunun mücadele ettiği yarışta, ilk gün 15 kilometre uzunluğundaki orman etabı 3 kez, ikinci gün ise 5 kilometre uzunluğundaki engel etabı 3 kez geçildi.

Zorlu mücadele sonunda genel klasmanda ikinci sırayı Toyota Hilux ile Cemal Akagündüz-Caner Akkafa elde ederken, üçüncülüğü kazanan ekip de Jeep Cherokee ile Murat Taşlıdağ-Hüseyin Kurt oldu. Sınıf 1’de Suzuki Vitara ile Serdal Özer-Tamer Akdağ, Sınıf 2’de Suzuki Grand Vitara ile İrfan Özdemir-Engin Başkurt, Sınıf 3’te Cemal Akagündüz-Caner Akkafa ve Sınıf 4’te de Hüseyin Memi-Ali Pertev birincilikleri paylaşan ekipler oldular. Yarışın tek kadın sporcusu İlayda Hancı da Batuhan Korkut co-pilotluğunda takla atmasına rağmen iki gün sonunda Sınıf 1’de ikinci olarak tamamladı ve şampiyonadaki iddiasını sürdürdü.

Türkiye Offroad Şampiyonası’nda 3.ayak yarışları, Ankara Offroad Kulübü (ANDOFF) tarafından 30 Nisan- 01 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

Kaynak: TOSFED

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu