Haberler

Klasik RS7’den daha fazlası




İnsanın aklına meydan okuyan otomobillerden biri; Audi RS7. Nasıl klasik bir Alman gibi görünüp diğer yandan bu kadar hızlı ve bu kadar kusursuz olabilir? 4.0 litrelik twin-turbo motoru eskimiş olsa da hala en iyilerden biri. Eğer klasik 560 beygir gücüne sahip versiyonu yeterli değilse 605 beygir gücüyle de sipariş edebilirsiniz. Sonradan ekletebileceğiniz onlarca özel performans parçası da cabası.

Bu özel versiyonda baz modelden farklı olarak ilk dikkat çeken şey doğal olarak rengi. Bu renge neden ‘Zanzibar Kahverengi’ dendiğiyle ilgili hiçbir fikrimiz yok. Ama RS7’nin bir Continental GT kadar özel görünmesini sağladığı tartışılmaz bir gerçek. İkinci dikkat çeken unsursa karbon fiber detaylar. Dışarıdan ilk bakışta ayna kapaklarında kullanıldığı görülen karbon fiber malzeme otomobilin içine geçildiğinde ise birçok yerde farklılık yaratan kurtarıcı unsur rolünü üstlenmiş. Dışarıda bir diğer fark ise jantlar. Otomobil 21 inçlik, beş kollu, antrasit siyah rengindeki jantlara sahip.

İçeriye geçtiğimizdeyse dikkat çeken detayları özetleyecek olursak; konyak kahverengi Alcantara kumaşı ile deri karışımı koltuklar, Bang&Olufsen imzalı gelişmiş müzik sistemi, orta konsol ve daha bir çok yerde kullanılan karbon fiber parçalar ve son olarak da konyak kahverengi /siyah deriden oluşan özel direksiyonu sayabiliriz.

Özel versiyondan bahsediyoruz ama RS7’nin baz modeli de pek ucuz sayılmaz. Hatta ülkemiz için konuşacak olursak sayılı kişide olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü başlangıç fiyatı 576.752 ₺’sı vergi olmak üzere tamı tamına 877.800 ₺.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu