Haberler

Makyajlı Amarok yakalandı




“VW’in yük beygiri” olarak gösterilen, Uzakdoğu ve Avrupalı pickup’lar arasında da en kaslısı olan Amarok, makyajlı versiyonuyla kameralara yakalandı.

Amarok’u İsviçre’nin zorlu şartlarında test eden VW, 6 yıllık uzun bir maraton sonucu yaşlanan otomobilini ufak dokunuşlarla gençleştirme operasyonuna girişmiş.

Kamuflajlı ve tek kabinli versiyonuyla görüntülenen makyajlı Amarok’ta halojen farlar göze çarparken, çift kabinli versiyonda bi-xenon farların isteğe bağlı olarak sunulacağı, ayrıca ön ve arka farların iç tasarımının da değişeceği belirtiliyor.

İç mekanıyla alakalı henüz net bir bilgi olmayan otomobilin bilgi-eğlence sistemini Android Auto ve Apple CarPlay’e uygun olarak güncelleştirmeyi düşünen VW’in, iç mekandaki bazı parçaları da elden geçirmesi bekleniyor.

Motor seçenekleri olarak günümüzde de kullanılan 140 ve 180 PS’lik 2.0 lt dizel motorlarla yoluna devam edecek olan makyajlı Amarok’un, 6 ileri manuel seçeneğinde sunduğu 400 Nm ve 8 ileri otomatik seçeneğinde sunduğu 420 Nm tork değerleri ise değişmeyecek.

VW, ufak dokunuşlar yaptığı makyajlı Amarok’u birkaç ay içerisinde tanıtmayı planlarken, otomobili; Toyota Hilux, Mitsubishi L200 / Triton ve Nissan Navara gibi rakipleri karşısında daha da güçlendirecek.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Şu yazıları yazarken biraz daha iyi araştırma yaparsanız sevinirim.Amarok’taki mevcut otomatik şanzıman tam otomatik 8 ileri tork konventörlü şanzımandır.Amaroklarda 7 ileri dsg şanzıman daha bugüne kadar kullanılmış değildir.

  2. 7 ileri dsg zaten zayif oldugu icin guclu motorlarinda 6 ileri yagli tip dsg var. Amarokun 8 ileri tork konvertorlusu toyotanin ortak oldugu aisin uretimi !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu