Haberler

Mazda 3’ün MPS versiyonu üretilmeyecek




Japon şirketin, üst düzey yöneticisi olan Masahiro Moro’nun yaptığı açıklamaya göre mevcut Mazda 3’ün performanslı modeli üretilmeyecek. Avustralyalı Motoring sitesinin yaptığı röportajda, ilk 2 platformda üretilen turboşarjlı motorların son derece “çocukça” bir hareket olduğu söylendi.

“Çocukça” derken MPS serisini küçük düşürmek istenmediğini; fakat modelin infazına sebep olduğunu söyledi.

Yapılan röportajda, Mazda’nın artık daha lüks bir markette yarışmak istediği, direksiyon torku (torque steer) ile ün salmış MPS modellerinin gelecek planları ile uyuşmadığı belirtildi.

Mazda mühendisleri, MPS modeli yerine, seneye çıkması beklenen ikinci nesil Skyactiv motorları üzerine yoğunlaşmış durumdalar.

Yeni motorun daha ekonomik ve verimli olacağı söyleniyor. Mazda bizlere mevcut Skyactiv ile ne kadar kaliteli bir motor ürettiğini zaten kanıtladı. Diğer üreticilier hacim küçültüp turboşarjlara geçiş yaparken, Mazda mevcut atmosferik motorların hala geliştirilebilir olduğunu bizlere gösterdi.

Her ne kadar MPS versiyonu çıkarılmayacak denilse de dördüncü nesilde, MPS versiyon turboşarjlı ünite ile birlikte çıkartılabilir; fakat bunun için herhangi bir tarih verilmedi.

Son olarak yapılan açıklama ile performanslı otomobillerin sonradan piyasaya gireceği söylendi. RX-8’in halefi olan RX-Vision’nın geliştirilmiş rotary motoru ile piyasa sürülmesi bekleniyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu