FeaturedHaberler

OGD yılın otomobilini seçti




Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasının birincisi Skorda Superb oldu. OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3080 puan alan Skoda Superb birinciliğe ulaştı.

Ocak 2015 – Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş “tamamen yeni” modellerin katıldığı iki aşamalı Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının ilk turu sonucunda 22 aday arasından 7 otomobil finale kalmıştı. Final turunda Skoda Superb ile birlikte; Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90’da yılın otomobili adayları arasında yer almıştı.

Otomotiv Gazetecileri tarafından Türkiye’nin “Otomobil Oscarı”na layık görülen Skoda Superb’in açıklandığı  Sheraton Grand Ataşehir’de gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, Türkiye’de Yılın Otomobili finalinin oldukça heyecanlı geçtiğini söyledi.

Finalistler arasında kıran kırana bir rekabetin yaşandığını belirten Sandık, “Yılın Otomobili 64 otomotiv uzmanı gazetecinin oylarıyla seçildi. Otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tutuyoruz. Yani dünyadaki otomotiv gazetecileri bir otomobili nasıl değerlendiriyorsa, biz de profesyonel gözle değerlendirmemizi yaptık. Bu bizim kırmızı çizgimiz” diye konuştu.

Sandık, OGD’nin ana kuruluş amacında da yer alan tüketiciyi bilgilendirme misyonunun bir parçası olan yılın otomobili seçiminin, tüketicinin otomobil tercihinde önemli bir rol oynayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Düzenlenen törende “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü alan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu kararı büyük mutlulukla karşıladıklarını söyleyerek “Otomotiv sektöründe ilk olan bu ödülü bizlere layık gören kişiler uzman basın mensupları. Bu açıdan baktığımızda çok daha büyük bir mutluluk yaşıyoruz.Bu çok önemli ve değerli yarışmanın devamı gelecektir diye düşünüyorum. OGD Başkanı, Yönetim Kurulu ve tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bence yarışan bütün otomobiller birbirine denkti. Farklı klasmanlarda otomobiller vardı ama rekabetçilik anlamında birbirine yakın otomobillerdi. İşte bu ortamda 7 rakibin arasından çıkıp birinciliğe ulaşmak gurur verici” dedi.

Mustafa Koç Adına Plaket

Türkiye’de Yılın Otomobil Yarışması’nın ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanlara onurlandırmayı planlayan OGD, yakın bir zaman önce hayatını kaybeden Mustafa Vehbi Koç’a “Türk otomotiv sektörüne yaptıkları katkılardan” dolayı şükran plaketi verdi. Şükran plaketini Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen aldı. Çimen yaptığı konuşmada, Mustafa Koç’un ufku geniş ve yol gösterici bir kimliğe sahip olduğunu belirterek “Bizlere hep destek verdi, cesaret verdi. Kendisini hasretle özlemle anıyoruz. Yılda 1 milyon adetin üzerinde bir pazara sahip Türkiye’de yılın otomobili seçiminin bugüne kadar olmamış olması bir eksiklikti. Bu eksikliği doldurduğu için OGD’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Törende yarışmanın düzenlenmesinde katkıda bulunan  PPG Oto Tamir Boyaları, Bridgestone ve Intercity yöneticilerine de teşekkür plaketleri sunuldu.

Hangi otomobil kaç puan aldı?

1-Skoda Superb          3080

2-Opel Astra               2850

3-Fiat Egea                 2650

4-Volvo XC90              1960

5-Hyundai Tucson        1940

6-Renault Talisman      1830

7-Audi A4                   1690

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

27 Yorum

  1. Gülermisin ağlarmısın ??? fiyatı 100.000 liranın ustunde olan bi araç nasıl oluyoda türkiyenin aracı oluyor. Ben gülerim…

    1. 70 civarından başlıyor gittiği yere kadar… böyle değerlendirmeniz çok saçma fiyatı 100k olur verdiği bunun çok üstünde olur veya 60k olur ama verdiği çok daha altında olur. umarım anladınız superbin seçilme nedenini

        1. Diğer yorumlarından da anladığım kadarıyla superble bir sıkıntın var 😀

          1. benım superble bir skıntım yok superbe turkıyede yılın otomobili diyenlerde bir skıntı var. Ogd nin tercihi türk kullanıcısı nezdinde yok hükmündedir.

            1. Kusura bakmada 85 bin liraya 150 bg adaptif hız sabitleme 5 210 arası otomatik frenleme sistemi adaptif şürüşe duyarlı farlar anahtarsız giriş çalıştırma üstün konfor ve sessizlik ve yakışıklı bir Araba. 85 bin liraya nu özelliklerde başka bir d segmenti hadi hadi tamam c olsun bul sana hak vereceğim. Birde araba manuel.

        2. Biz kasım ayında 1.4 tsi act manuel Style superb +acc bi xenon elektronik bagaj kapağı ve büyülü siyah ile toplam 85 250 ye aldık Style paket (2015 için) baya dolu hele ki bu opsiyonlarla beraber. Şimdi halkın arabası comfortline 100 k ve boş olan passat mı yoksa bu mu 1.4 act motor için ?

          1. ben passattan bahsetmiyorum superb fıyatı olsun kalitesi olsun 1. lik biyana son düzlüğe bile cıkmamalıydı. eğer arac turkıyede az satıyosa yanlıs aracı secmısındır o kadar…
            bu arada kımse 85 bınlıra o araca vermez hafız.

            1. sen sanırım hiç canlı gözle bir superb görmedin veya içine binip incelemedin veya veya hiç sanmıyorum ama hayatının tümünü bmw 7 serilerinde audi A8 lerde geçirmişsin ki skoda kalitesi 80 bin etmez falan saçmalıyorsun

              1. Arkadaşım türkiye şartlarında benzin otomatıge kımse 85 bın lıra vermez bu türkiyenin gerçeği ayrıca sitedeki superb testını ızlersen genel havaya ucuz hıssettırıo eleştirisi hakim

                1. türkiye gerçeklerinden, türkiye şartlarından bahsedersen 50 bin tlden ucuza 0 km araba olmadığını da bilirsin ki o da b sınıfı. ayrıca sen videoyu tekrar izlersen F/P olarak superbin mantıklı bir seçim olacağının yorumunu duyabilirsin. superb sahibi değilim skoda da babamın malı değil ancak yiğidin öldür hakkını yeme

                  1. tmm 85 bin lira benzinli araç fiyat performans iyi türkiye sartlarına da uygun haklısın.

  2. gerçekten hakkaniyetli bir seçim olmuş. superb yılın otomobili ünvanını hak edecek bir araç

  3. Testler nasıl değerlendiriliyor acaba Superb bu ödülü 1.6 mı yoksa 2.0 motoruyla mı aldı?

  4. Birinci olmasında 2.0 motor 4×4 çekiş olması büyük rol oynamıştır diye düşünüyorum. Superb testi izlediğimden beri sayenizde ne zaman superb görsem arka koltuğuna oturma isteğim pekişiyor 😀

  5. “Final turunda Skoda Superb ile birlikte; Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90’da yılın otomobili adayları arasında yer almıştı.” Superb ile birlikte Superb gibi bir anlam hatası olmuş bilginize.

  6. İnsanlar Egea olur diye bekliyordu hatta bayağı bir ismi geçti Egea’nın. Bu arada Audi en sona yerleşmiş finalistler arasında. Demek ki o övülen ‘Alman’ arabasının kocaman bir balon olduğu buradan da anlaşılıyor. Bu dediğim direk Vag için geçerli zaten. Superb ise gerçekten hakeden bir otomobildi bu yarışma ödülünü. Orta kısımda bile yumuşak plastik kullanılmış iç hacim olarak e sınıfını aratmayan ve bir çok pratik özelliğiyle (en sevdiğim özellik: kapı içi şemsiyeler. Bunu sadece Rolls Royce’da gördüm şu ana kadar), bayağı öne geçmiş bulunuyor. Motoruna laf yok ama o şanzıman dsg olduğu için biraz sıkıntılı olabilir. Onun dışında Astra kıl payı kaçırmış 1.’liği. Galiba o da motorunun dizel olup, benzinli gibi yakması yüzündendir diye düşünüyorum.

    1. Skoda wag değil zaten. Audi’nin bu listede sonda olması bir şey ifade etmez. Audi, Mercedes, BMW arasında da fark sadece zevktir. ama tabi vag vag

  7. Ben astra olur diyordum fakat superb oldu oda gayet iyi egea dan da beklenebilirdi fakat arabada herşey ama crash testi yok ondanda emin olabilsek oda fiyat performan olarak iyi bir araç bu arada And abi sen ne diyorsun sen hangisini bekliyordun

  8. 1.6 dizel superb kullanıcısıyım 2.0 motorla kıyaslanmaz belki ama bu sonuç beni gerçekten mutlu etti. Diğer rakiplerde iyiydi astrayıda segmentinde çok beğenirim zaten oda kıl payı kaçırmış tek şaşırdığım audi a4 ün 7.olması oldu.

  9. Sıralama çok doğru ben sadece 4 ve 5 in yerini değiştirirdim.Düşünüyorum astrada 14 tane eksik saymıştık geçen arkadaşlarla,süperb de segment ve fiyatına göre ciddi eleştirimiz sadece motoruna olmuştu.

  10. Fiyatına göre Superb çok iyi araba. 1.’liği hak etmesini anlarım ama Egea için 3’lük fazla iddialı olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu