Haberler

Orhangazi’de tırmanma keyfi




2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası, 13 sporcu katılımı ile BOSSEK tarafından Bursa Orhangazi’de düzenlenen Powerpan Tırmanma Yarışı ile devam etti…

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ikinci ayağı Powerpan Tırmanma Yarışı, 24 Nisan Pazar günü Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından Orhangazi Belediyesi katkılarıyla düzenlendi.

Pazar sabahı idari ve teknik kontrollerle başlayan organizasyon, antrenman çıkışları ile devam etti. Orhangazi Nadır Piknik alanından başlayan 5.25 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 çıkış olarak koşulan yarışa Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul illerinden 13 sporcu katıldı.

Kategori 1’de bu yıl Fiat Palio ile uzun yıllar sonra yeniden yarış parkurlarına dönen eski tırmanma şampiyonu sporculardan Burak Sohtorik birinciliğe uzanan isim oldu. Geçen yılın Türkiye Tırmanma Kategori 1 Şampiyonu Bursalı sporcu Burak Başlık, antrenman çıkışlarında takla attığı Citoren Saxo VTS’inde ilk çıkışta meydana genel motor arızası ile yarışı tamamlayamadı.

Kategori 2’de Bursalı sporcu Hakan Ertarman Renault Clio Ragnotti ile zafere ulaşan isim oldu. Opel Corsa S1600 ile kariyerinin ilk startını alan Bursa’dan Nuray Işık’ın ikinci olduğu Kategori 2’de Ankara’dan Mustafa Göçer Fiat Punto Kit Car ile üçüncülüğü elde etti.

Kategori 3’te ise geçen yılın şampiyonu Ankaralı Refik Bozkurt Renault Sport Clio ile günü ilk sırada tamamlarken, Honda Civic Type-R EP3 ile Bursa’dan İsmet Toktaş ikinci çıkışta yoldan çıkarak yarışı tamamlayamayan isimler arasına katıldı.

Geçen yılın Türkiye Tırmanma Şampiyonu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile hem kategorisini kazanmayı başardı, hem de ikinci çıkıştaki 03:02,90’lık zamanı ile günü iyi zamanını da kaydetti. İzmirli Ayhan Germirli, Ege Rallisi’nde kaza yaptığı Renault Clio R3 yetişmediği için İzmirli sporcu arkadaşı Erkan Yanıkoğlu’na ait Renault Sport Clio ile ikinci olurken, Selim Bacıoğlu mekanik sorun nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 28-29 Mayıs tarihlerinde Düzce’de düzenlenecek olan Kaynaşlı Tırmanma Yarışı ile devam edecek.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu