Haberler

Otomobil tutkunları festivalinin reisi bu yıl BMW




İngiltere’de her sene düzenlenen, otomobil kültürü yayma misyonu üstlenen, birçok yarış ve gösteri dışında klasik otomobillerin de sergilendiği, yeni otomobillerin tanıtıldığı ve keşke ülkemizde de olsa diye iç geçirdiğimiz, renkli gösterilere ev sahipliği yapan hız tutkunları festivalidir Goodwood Festivali.

Adını Goodwood pistinden alan festivalde bu sene de çok ilgi çekici görüntüler yer alacak gibi görünüyor. BMW, festivalde çeşitli gösteri ve yarışlar, yarış otomobilleri, dev heykeller gibi etkinliklerle 100. yıl dönümünde merkez üssü olacağını duyurdu.

Festivale 50 yılını veren Ferrari ve Porsche; yine 90 yılını adayan Audi gibi markalar, yıllar yılı çeşitli etkinlik ve otomobil tanıtımlarıyla festivali gerçekten şölene dönüştürmüşlerdi. Bu yıl aynısını ve fazlasını BMW’den beklediğimizi de belirtmeden geçmeyelim.

Resmi sitede yayınlanan videolara baktığımız zaman, BMW’nin yarış otomobilleri heykeli hazırlayacağı gözlerden kaçmıyor. Renkli görüntülere sahne alacak olan bu heykeller şimdiden yoğun derecede merak uyandırıyor.

Yine başka bir videoya göz attığımızda ise ağız sulandıran 1940 Mille Miglia, 328 Superleggera, 1999 Le Mans V12 ve 1983 Formula şampiyonu olan Brabham-BMW BT52 gibi klasiklerin yer aldığını görmekteyiz.

İlgili videolara Goodwood resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu