Haberler

Peugeot’nun Audi avcısı satılıyor




Peugeot’nun, Le Mans’da Audi’yi yenmek amacıyla ürettiği ve bu amacına 2009 yılında ulaştığı efsanevi pist makinası Peugeot 908 satılıyor.

Bu zorlu yarış için üretilen son V12 araç olan 908’in, 5.5 litre çift turbo motoruyla 700 beygir gücüne ulaşması tam anlamıyla etkileyici bir olay. Peki ya bir de dizel olduğunu söylesek ? Bu sebeple hibrit öncesi dönemde türünün ötesinde bir araç olduğunu söylemek pek mümkün. Peki bu otomobil neler yaptı şöyle bir bakalım:

  • Bu pist canavarı, 2009 yılında Atlanta yolunda, Petit Le Mans yarışını ve 2010 yılında Algarve’de bin kilometre yarışını kazandı.
  • 2008 yılında Le Mans yarışında ise Audi R10 TDi’a karşı kıl payı ikinci oldu. Eğer Peugeot, La Sarthe’da birinci olsaydı, üst üste iki yıl boyunca Audi’yi yenen tek takım olacaktı.
  • Aynı zamanda eğer bu zaferi kazanmış olsaydı, kendisini Audi’nin kardeş şirketlerinden Bentley ve Porsche’nin önüne atacak ve Jacques Villeneuve’ya, Graham Hill’den beri Motor sporlarının erişilmez kupası olan Triple Crown’ı ilk kazanan sürücü unvanına sahip olmasını sağlayacaktı.

Peugeot, Le Mans programını 2012 yılında durdurmuş olsa da Peugeot’nun kaybı, bu otomobile sahip olmak isteyenler için bir fırsat olabilir. Şasi numarası “908-05” olan 908’in, açık artırmaya sunulacağı bilgisi duyurulmuş durumda. RM Sotheby’nin bildirdiğine göre araç Mayıs ayında açık artırma için Monaco’da olacak. Satış öncesi fiyat tahminleri ise 1.4 Milyon $ ile 1.8 Milyon $ aralığında. Ancak 2.3 Milyon $’lık Aston Martin Vulcan, 2.7 Milyon $’lık Ferrari FXX K ya da 3 Milyon $’lık McLaren P1 GTR ile kıyaslandığında bu miktarın o kadar da fazla olmadığı söylenebilir.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu