Haberler

Prius, artık römork çekebiliyor




Toyota Prius, 19 yıllık tarihinde ilk defa römork çekme kabiliyetine kavuştu.

Dördüncü nesliyle piyasada olan dünyanın en çok satan full hibrit otomobili, maceraseverler için artık daha da çekici. 2016 Toyota Prius, 725 kilogramlık çekme kapasitesiyle artık hafif bir karavanı veya frenli/frensiz römorkları çekebilecek. Prius müşterileri, istedikleri takdirde modelin resmi aksesuar listesinde bulunan çeki demiri ve kablolama sistemini sipariş ederek bu özelliğe sahip olabilecekler.

Bu pratik aksesuarı otomobile takmak ise üzerindeki açık yönergelerle kolaylaştırılmış. Çeki demiri kullanılmadığında tampondaki yerinden kolayca çıkarılıp özel çantasıyla bagajda saklanabiliyor. Sistemin bağlantı parçalarının tamamının tamponun arkasına yerleştirilmiş olması da, kullanılmadığında otomobilin arka tasarımını bozmadığı anlamına geliyor.

Toyota, Prius’ların römork çekememesinin önüne hibrit sisteminin elektrik motoru ve jeneratörü ile diferansiyelinde yapılan ısı yönetimi geliştirmeleri ile geçmiş. Artık daha da kullanışlı olan Toyota Prius, aynı zamanda katı kriterleri bulunan Euro NCAP testinden aldığı 5 yıldızla en güvenli Prius olma özelliğini de taşıyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. türkiyede çeki demirini bile ruhsata işletmeye dünyanın parasını istiyolar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu