Haberler

Prodrive & Subaru WRX STI rekor kovalayacak




Subaru ve Prodrive birlikteliği, dünyanın en tehlikeli motor sporu organizasyonu olarak gösterilen Isle of Man TT(tourist trophy)’de rekor kırmayı hedefliyor.

1990-2008 yılları arasında yaptıkları ortaklıkla ralli parkurlarının tozunu attıran Subaru ve Prodrive, bir büyük başarıya daha odaklanmış durumda.

2014 yılında Mark Higgins’ın kullandığı WRX STI ile bu rekora ulaşan Subaru, Prodrive ile birlikte hazırladığı yeni WRX STI ile adından söz ettireceğe benziyor. Yaklaşık 60 km uzunluğundaki parkuru 19 dk 15 sn’lik tur zamanıyla tamamlayarak rekor kıran Higgins, bu sefer Amerikalıların değil İngilizlerin elinden çıkan bir Subaru ile boy gösterecek.

Agresif görünümlü aerodinamik gövde kitiyle donatılan otomobilde çok ciddi ağırlık tasarrufunun yapıldığı belirtilirken, kullanılan takla barı sayesinde otomobilin hem çarpışma güvenliği hem de gövde rijitliği arttırılmış.

28 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Isle of Man TT’de Higgins’in ve otomobilinin performansı merak edilirken, etkinliğin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi büyük ilgi çekmesi bekleniyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu