Haberler

Rallinin en güzel hali açık arttırmada




Bir Porsche otomobilini ya pistte, ya otoyolda ya da ışıltılı caddelerde hayal ederiz değil mi? Porsche’nin yuvasının asfalt olduğunu düşünürüz. Genelde de öyledir zaten ancak hepsi için aynı durum söz konusu değil. Elimizde öyle bir istisna var ki kelimenin tam manasıyla toz toprakta oynamaya bayılan minik bir afacan. Bu afacan, ralliye uygun hale getirilmiş 1985 model bir 911 Carrera.

Luftauto adı verilmiş bu şahane 911, hava soğutmalı Porsche’lere atanmış özel bir etkinlik olan Luftgekühlt esnasında RM Sothebys tarafından açık arttırmaya çıkarılmış. Otomobil çok kapsamlı bir modifiye işleminden geçmiş; gerek estetik, gerekse performans adına üzerinde çokça uğraşılmış. 15 inç ebatlı Braid marka jantları, özel ralli aydınlatmaları ve Auto Foreign Services çıkışlı portbagajın dışını süslediği bu otomobil, içeride de oldukça özenli bir çalışmaya tanık olmuş. İçeride karşımıza özel bir rollbar, OMP marka direksiyon ve ceviz ve akçaağaç birleşiminden yapılma CNC işlemi görmüş son derece şık bir vites topuzu çıkıyor. Sürücü ve yolcu koltuğunda ise Scroth Rallye tesisatı olan Recaro koltuklar tercih edilmiş.

Motor kapağının altında ise bizi bekleyen bir 3.2 litrelik sıralı altı silindire sahip motor bulunuyor. Otomobilin egzoz tesisatı, Porsche’nin o güzel sesini daha da güzelleştiren SSi ürünleri ile değiştirilmiş. Otomobilin motoru yeni bir motor değil ancak kapsamlı bir bakımdan henüz yeni çıkmış. Çok sayıda süspansiyon moduna sahip otomobilde, KW tarafından özel olarak dizayn edilmiş bir süspansiyon sistemi ve uzun yol için oldukça konforlu bir sürüş imkanı sunan amortisörler yer alıyor.

Bu otomobilin açık artırmaya çıkarılmış olması yeteri kadar heyecan veriyor tabii, ancak satışından elde edilecek gelirin gideceği yer çok daha heyecan verici. Otomobilin satışından elde edilecek para, kanser savaşına adanacak. Autumn Leaves (Güz Yaprakları) adı verilen, pankreas kanseri ile mücadele eden bir hayır kurumuna bağışlanacak para ile bu kanserin yenilmesi için yapılacak araştırmalara büyük bir kaynak sağlanacak. Aşina olmayanlarınız için pankreas kanserini açıklayacak olursak; pankreas kanseri, kanser çeşitleri arasında en acımasız, en insafsız olanlarından biridir. Bu kansere müdahale edilmesi de son derece zordur, kanser hücreleri hastalığın en son evrelerine kadar kendini gizleyebilmektedir. Elbette ki son evrelerde farkedilmiş bir kansere müdahale etmek de imkansızdır.

Luftauto’yu merak edenleriniz için, aşağıdaki videodan kendisini görev esnasında seyredebilirsiniz. Daha fazla bilgi için ise Luftgekülht internet sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu