Haberler

Rusların Aston Martin DB9 üzerindeki oyunları




Rus tasarım şirketi Moscow-based tasarımcıları Cardi, Aston Martin DB9’u temel alarak ortaya çıkardıkları fütürist ve Lagonda’dan izler taşıyan Concept 442‘nin görüntülerini gözler önüne serdi.

Otomobil hakkında çok az teknik detaylara yer veren Cardi, DB9’un nihai ürünü olan tasarımın gövdesinde ve yapısında değişikliklerin olması gerektiğini savunuyor.

Yeni yüzünün altında B sütunu bulundurmayan, hafifletilmiş şasiye güzellik katan uzun panoramik cam tavan ve yeni şık dış tasarımıyla beraber, temellerinin DB9 olduğunu fark etmek oldukça güç. Otomobilin oldukça uzun kaputuna eşlik eden uzun arka çıkıntısı sebebiyle, Aston Martin hayranlarının bu konsepti Lagonda’nın iki kapılı versiyonu sanması büyük olasılık.

İçine baktığımızda ise konsept DB9, eğlence sistemi ve iç konsolda hakimliğini sürdüren ahşapların etkisi ile dağınıklıklardan arınarak fütürist tasarım ile lüks tasarım detaylarının birleşimini gözler önüne seriyor.

Bütün otomobil tamamen baştan yapılmış bir model gibi gözükmesine karşın kaputunun altında Aston Martin’in 6,0 litre V12 kalbini ve bu motor ile özdeşleşmiş olan altı ileri Touchtronic şanzımanını kullanmaya devam ediyor.

Cardi, arabanın pahasını daha teyit etmemesiyle beraber, 442’yi oluşturmak için yürütülen çalışmaların düzeyi göz önüne alındığında, artık üretilmeyen DB9’un £125,000 başlangıç fiyatı yanında cüce gibi kalacağı görünüyor.

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bir otomobil nasıl çirkin hale getirilebilir adlı sanat eserini incelemekteydiniz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu