Haberler

Sachsenring rekortmeni: 911 Turbo S




Edo Competition, hazırladığı 911 Turbo S ile Almanya’daki Sachsenring pistinin en hızlı Porsche’sine imza attığını duyurdu.

911 Turbo S üzerinde yaklaşık 1 yıl kadar önce çalışmaya başlayan Edo Competition, kapsamlı bir şekilde hazırladığı stage 2 kit ile otomobilin gücünü 669 BG’e yükseltirken torkunu ise 880 Nm gibi oldukça yüksek bir değere çıkarmayı başarmış.

Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerinin takıldığı tek bijonlu 20 inç’lik jantlarıyla ve özel olarak hazırlanmış karoseriyle yüksek gücün hakkını her anlamda veren 911 Turbo S, “Sachsenring pistinin en hızlı Porsche”si unvanını elinde bulunduran 918 Spyder’ın 1:30.34 olan derecesini 1:30.15 ile geride bırakarak bu unvanın yeni sahibi olmaya hak kazanmış oldu.

0-100 km/sa hızlanmasını 2.7 sn’de yaparak standart Turbo S’den 0.5 sn daha hızlı bir değer ortaya koyan otomobil, yine Almanya’da bulunan ATP pistinde 341.21 km/sa’lik maksimum hız değerine ulaşırken diğer pistlerdeki rekorları da kırabilecek potansiyele sahip olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu