Haberler

Shell güvenli ve ekonomik sürüşü ödüllendiriyor




Shell & Turcas, 18 Nisan’da başlatacağı Shell Drive Yarışması ile Türkiye’de güvenli ve ekonomik sürüşü teşvik etmeyi amaçlıyor. Aracını güvenli ve ekonomik kullanan sürücüler, Shell’den hediye yakıt kazanıyor.

Shell, güvenli ve ekonomik araç kullanımını teşvik etmek amacıyla, ödüllü mobil uygulaması Shell Motorist’e yerleştirdiği Shell Drive özelliği ile tüm sürücülere yönelik tüm Türkiye çapında bir yarışma düzenliyor ve dereceye giren sürücüleri ödüllendiriyor.

Türk Standartları Enstitüsü’nden (TSE) Müşteri Dostu Marka belgesini alan ilk akaryakıt dağıtım şirketi olan Shell & Turcas’ın “Güvenli Sürüş” ve “Yakıt Ekonomisi” değerlerini müşterilerine yaşatmak için mobil uygulaması Shell Motorist’e yerleştirdiği Shell Drive özelliği sayesinde sürücüler, yolculuklarını analiz ederek daha güvenli ve ekonomik sürüş konusunda birbirleriyle yarışabiliyor ve dereceye girenler Shell’den hediye yakıt kazanıyor.

Shell Drive ayrıca, sürücülere güvenli ve ekonomik sürüş konusunda ipuçları veriyor. Shell Motorist uygulaması üzerinden Shell Drive yarışmasına katılan sürücüler, sürüş performanslarını oyunlaştırılmış bir deneyimle arkadaşlarıyla da paylaşabiliyor.

18 Nisan’da başlayacak Shell Drive Türkiye yarışmasında, Shell Motorist uygulamasını App Store ve Play Store’dan telefonlarına indiren kullanıcılar facebook, google+ ya da e-posta hesaplarıyla giriş yaptıkları Shell Drive oyununda, her biri 2 hafta sürecek olan 3 dönem boyunca yarışacaklar. İki haftalık dönemler süresince, yolculuklarına başlamadan önce telefonlarındaki Shell Drive uygulamasını başlatarak yolculuklarını kaydedecek ve birbirleriyle rekabet edecekler. Her dönemin sonunda 1’inciye 500 TL karşılığı 50.000 smart puan, 2’inciye 300 TL karşılığı 30.000 smart puan ve 3’üncüye 200 TL karşılığı 20.000 smart puan hediye edilecek. Dereceye giren sürücülerin ClubSmart kartlarına yüklenecek olan puanlar, Shell istasyonlarında akaryakıt ve otogaz alımlarında kullanılabilecek. Ödül kazanan sürücülerin bilgileri, her dönem ayrı ayrı olmak üzere www.shell.com.tr adresinde yayınlanacak.

Dijital dönüşümün önemini vurgulayarak Shell Motorist uygulamasının bu anlamda sunduğu fırsatlara dikkat çeken Shell & Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Müdürü Günden Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasında, “Shell & Turcas olarak akaryakıt sektöründeki en iyi müşteri deneyimini sunmak için çalışıyoruz. Shell Motorist uygulaması da müşterilerimize özel sunduğumuz avantajları anlatmak için en etkili araçlardan biri” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Shell olarak sürdürülebilirlik yaklaşımımızın vazgeçilmez bir parçası olan yol emniyetini ve enerji verimliliğini çok önemsiyoruz. Düzenlediğimiz bu yarışma ile sürücüleri; ekonomik ve emniyetli sürüş için yardımcı olan Shell Motorist uygulaması içindeki Shell Drive özeliğini kullanmak için teşvik etmek istiyoruz. Bu şekilde öğrenci, taksi şoförü, çalışan veya ebeveyn olsun araç kullanan herkesin sürüş alışkanlıklarını oyun ve yarışma kurgusu ile geliştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü bizim için çok değerliler.”

6 ayda 14.000’den fazla kişi Shell Drive ile Seyahat Etti

Shell Drive, sürüş stilleri hakkında sürücülerde daha fazla farkındalık yaratarak kullanıcılara fayda sağlayabiliyor. Söz konusu farkındalığın eyleme dönüştürülmesi, Shell Drive kullanıcılarının daha güvenli araç kullanan ve yakıttan daha fazla verim alan sürücülere dönüşmesine olanak tanıyor. Türkiye’deki sürücülerin kullanımına 2015 yılı Kasım ayında sunulan Shell Drive özelliğini bugüne kadar kullanan yaklaşık 14.000 sürücü, toplam 18.000 seyahatte, 200.000 km’den fazla yol kat etti. Daha şimdiden bu sürücülerin sürüş performanslarında genel olarak %30’luk bir iyileşme görülüyor.

Shell Drive, 2015 yılı Kasım ayında Türkiye’de ilk kez düzenlenen, Shell’in uluslararası inovasyon ve enerji verimliliği yarışması Shell Eco-marathon’da da kullanıldı. 16-25 arasındaki gençlerin tasarlayıp ürettikleri enerji tasarruflu araçlarda test edilen Shell Drive, inovatif araçlarıyla enerji verimliliğinin sınırlarını zorlayan gençlerin sürüş tekniklerini de daha verimli hale getirmelerine olanak sağladı.

Türkiye’de Shell Motorist’e İlgi Hızla Artıyor

Türkiye’deki Shell Motorist kullanıcılarının sayısı 2016 yılında 220.000’i geçti. Uygulamanın kullanıcı sayısındaki büyük artış, Shell & Turcas’ın ürün ve hizmetlerinin Türkiye’de gördüğü ilginin önemli bir göstergesi. Shell ClubSmart Sadakat Programı üyeleri Shell Motorist’ten ClubSmart hesaplarına giriş yaptıklarında kişiye özel sunulan tekliflerden yararlanabiliyor, daha fazla smart puan kazanma fırsatını yakalıyorlar. Ayrıca en yakın istasyona yol tarifi almanın yanı sıra 2015 yılı Kasım ayından bu yana, yolculuklarını daha güvenli ve ekonomik hale getirmeleri için ipuçları bulabilecekleri Shell Drive özelliğini de kullanabiliyorlar. Türkiye, Shell Motorist uygulamasının kullanıldığı 28 ülke içinde, İngiltere ve Almanya’nın ardından 3’üncü sırada yer alıyor.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Benimde katılmam lazım buna 🙂 Kategorilere göre mi acaba araçlar? Yoksa 1.4 tdi’lar varken boşuna girmeyelim 😀

    1. Bende katılayım dedim arabamın 11.5 yaktığjnı gördükten sonra dur dedim kendime 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu