Haberler

Tarihi proje bitti, iki yaka birleşti




İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü düzenlenecek törene katılması beklenirken, 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü Mayıs ayında ulaşıma açılacak.

Montaj tamamlandı

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümünü oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde köprüde tabliyelerin montajı tamamlandı.

Dünyada ikinci sırada

Bin 550 metre genişliği ile dünyanın en uzun açıklıklı ikinci asma köprüsü olacak Körfez Geçiş Köprüsü’nün yer aldığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi’nde ayrıca 18 bin 212 metre uzunluğunda 30 viyadük, 7 bin 395 metre uzunluğunda dört tünel, 209 köprü, 18 gişe alanı, 5 otoyol bakım işletme merkezi, yedi servis alanı ve yedi park alanı yer alıyor.

Geçiş bugünkü kurla 120 TL

Yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırımla yapılan Kocaeli ve Yalova istikametlerine 3’er şeritli yapılan köprüde 1 de hizmet şeridi bulunacak. Köprü ulaşıma açıldığında körfezi dolaşarak 2 saat, feribotla 1 saat olan İzmit Körfezi geçişi süresi yaklaşık 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak. Yani bugünkü kurla yaklaşık 120 lira.

Perşembe günü düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılması beklenirken, Dilovası’nda köprünün çevresindeki yollarda da bakım çalışmaları yapıldı.

Kaynak: Milliyet, NTV

 

 

 

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

21 Yorum

  1. 120 TL’den fazla benzin yakarım gerekirse,yine de oradan geçmem.120 TL ne anasını satayım,sanki 4 kişi yemek yiyeceğiz.

  2. açılıştan sonra %25-30 indirim yapılır insanların gözü boyanır sonra bizim halkımız hüleooğğ ucuzladı deyip vızır vızır geçer.

  3. şimdi eğer 120tl sadece anadoluya geçerken alınacak ise tamam ancak dönerken de 120tl alınacak ise toplamda 240tl yapıyor. feribot ile fark 120tl oluyor. hiçbir türlü ekonomik değil ama karşıya hızlı geçirdiği aşikar. benim asıl aklıma takılan bu gerede trafiğine katkı sağlamadı kİ:D sadece feribot kuyruğundan kurtarıyor. asıl büyük mesele feribo kadar o lanet gerede trafiği:D

  4. Ben o parayla ne yollar giderim. 🙂 zaten körfezi 15 tl yakıt masrafı ile dönüyorum. Artan parayla 5 kişi öğlen kebab yeriz ..

  5. ABD’de bir köprüden geçiş ücretinin 120 dolar veya Fransa’da, Almanya’da, İsviçre’de 120 euro olduğunu hayal edin. O köprüden tek bir kişi geçmez, bu nasıl bir fiyatlandırma. Yakıtın üzerindeki bu astronomik vergilerle dahi o köprünün alternatifini kullanmak köprüden geçmekten daha ekonomik olacaktır. Umarım ilk birkaç yıl kimse geçmez ve köprüyü yapan firma falan batar ve çoluk çocuk sersefil olurlar, yiyecek ekmek bulamazlar. Sonlara doğru biraz sinirlendim.

  6. Her arabanın üzerinden %45 vergi alan, yakıttan litre başına 2,8 tl kazanan devletimiz uyduruk bir köprüyü tek başına yapamıyor.

  7. 120 TL nedir yahu, şaka mı? Sürümden kazanmak varken niye böyle bir yola başvurulur anlamıyorum

  8. biz projenin içindeyken istanbul’dan izmir’e 80$ a gidilecek diyorlardı da gülüyorduk. bu fiyatı görünce inanmaya başladım.

  9. gecmem diyenler veya negatif yorum yapanlar kopruyu kullanabilecek olanlar , olumune savunanlar ise arabasi olmayip etrafindan dolasacak olanlar. acayip degisik bi memleketiz. ama 120 tl gercekten cok. acil isi olan parasi olan kullanir gerisi feribot ya da etrafini dolanir. ha gecmesinizde yapan sirkete garanti verilmis durumda. hic kimse gecmese ayda yaklasik 80 milyon $ devlet odeyecek . ne guzel gecsek de gecmesek de odeyecez.

  10. Köprü geçiş ücretinin üstüne bir de kilometre başına bilmem kaç sent para alınacak; daha o yazılmamış haberde.

  11. Yeni haber..tek yon 25 dolar gidis donus 35 diyorlar.o zaman makul.bol miktarda kullanalim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu