Haberler

Tesla Model 3 kapalı gişe




Tesla, geçtiğimiz hafta California’da tanıttığı Model 3 için 1 haftada 325.000’den fazla sipariş aldığını duyurdu.

Yaklaşık 14 milyar $’lık bir gelire denk gelecek olan bu siparişler için 1000’er $ kapora alan Tesla, ilk 24 saat içinde 180.000 adet sipariş aldığını belirtirken, Amerika’da satışa çıktığı ilk gün 1 Milyon satarak rekor kıran Sony Playstation 4’e de gelir konusunda nazire yapmış oldu.

Reklam harcaması yapmadan böylesine bir başarıya imza atılmasının arkasında Model S ile dengeleri alt üst etmelerinin olduğunu belirten Tesla CEO’su Elon Musk, Model S sayesinde çok önemli bir müşteri tabanına ulaştıklarını, bu yüzden geleceğe de umutla baktıklarını sözlerine ekledi.

Tanıtım günü yaklaşık 20-30 kişilik kuyrukların olabileceğini düşündüklerini, ancak 800 kişilik bir kuyruğu gördüklerinde ise çok şaşırdıklarını belirten Musk, etkinliğe katılan herkese mail vasıtasıyla özel bir hediye göndereceklerinin de altını çizdi.

35.000$’lık başlangıç fiyatıyla satışa sunulan Model 3, 0-100 km/sa hızlanmasını 6 sn’nin altında tamamlıyor ve tek şarjla yaklaşık 345 km’lik bir menzile ulaşabiliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu