Haberler

Tesla Model X’ler geri çağırılıyor!




Tesla, Amerika’da sattığı 2700 adet Model X’i geri çağırma kararı aldığını duyurdu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, satışa sunduğu ikinci modeli olan Model X’i şu anda yalnızca Amerika’da pazarlıyor. Kısa bir süre sonra Avrupa pazarında da satılacak otomobil için daha önce yapılan 15 testte herhangi bir sorun gözlenmemişti. Fakat Avrupa Birliği normlarına göre düzenlenen 16. testte üçüncü sıra koltuklarda ciddi bir güvenlik hatası fark edildi. Bu hataya göre üçüncü sıra koltuklarda bulunan bir kilit mandalının gevşekliğinden dolayı ani frenlerde bu koltuklar ileriye doğru katlanıyor ve öndeki koltuklarda oturan yolcuların yaralanmasına sebep olma riski taşıyor. Tesla ise bu durumdan dolayı şu ana kadar herhangi bir yaralanma vakasının olmadığını söylüyor.

Tesla yaptığı açıklamada bu durumun üretimden kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade etti. 26 Mart’a kadar üretilen yaklaşık 2700 Model X’te yaşanan sorun yaklaşık 2 saatlik bir tamir işleminin ardından giderilmiş olacak. Marka ise randevu zamanına kadar üçüncü sıra koltukların kullanılmaması konusunda sürücüleri uyarıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu