Haberler

Volvo; Audi, BMW, Mercedes’ten güç çekebilir mi?




Volvo denilince akla elbette ilk önce güvenlik gelir. Zaten Volvo da bunca senedir zihinlerde bunun canlanması için uğraştı ve başardı.

Güvenlik haricinde Volvo dendiği zaman görece olarak sıkıcılık da listeye eklenebilir. Peki Volvo bu sıkıcı kalıpları yıksa, biraz şımarsa ve tabiri caizse haylaz çocuk ünvanına göz dikse ne düşünürdünüz? Yani Volvo, diğer markaların depolarından gizlice akaryakıt transferi mi yapacak dersiniz veya ihtiyaç duyduğu batarya enerjisini diğer araçların bataryalarından transfer etmenin bir yolunu mu ? Hayır, elbette hayır!

Her şey Volvo’nun bir video paylaşmasıyla başladı. Videoda Volvo, ABD otoyollarından birine bazı kablolar eşliğinde bir platform inşa ediyor. Volvo XC90 T8’in kullanıldığı videoda platforma bağlanan XC90, ihtiyaç duyduğu batarya enerjisini platformun üzerinden geçen araçlardan kazanmaya başlıyor. Sürücülere dönük büyük bir görüntü panelinde ise “Teşekkürler mavi Volkswagen”, “Teşekkürler siyah Audi” gibi yazılar beliriyor.

Fikrin mucidi Volvo ve yeniliğin mimarı Bob Partington, araçların ağırlıkları üzerinden enerji üreten bir sistem geliştirdi. Her ne kadar depolardan akaryakıt çekmek kadar heyecanlı olmasa da gene de çok zeki bir sistem olduğunu kabul etmek gerekir. California otoyoluna kurulan küçük şarj istasyonuyla, platform üzerinden geçen araçların ağırlıkları sayesinde su dolu küpler sıkışarak hidroelektrik enerji elde edildi ve Volvo XC90 T8 hybrid SUV şarj edilmeye başladı.

Kurulum dışında hiçbir maliyeti bulunmayan, tamamen doğal yoldan enerji üreten bu sistem hakkında sizin görüşleriniz nelerdir?

https://youtu.be/pDLRl6PvEMk

https://youtu.be/c4x0w7juhtw

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hep Volvo Trucks böyle yaratıcı reklamlar yapacak değil ya :)) oldukça güzel ve dozunda bir ayar olmuş ???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu