Haberler

Yeni M5’i almaya gerek var mı?




10 yıl kadar önce üretimlerinin durmuş olmasına rağmen BMW’nun E46 M3 ve E39 M5 modelleri hâlâ otomobil severler için önemli bir yere sahip. İkinci el almaya çalıtığınzda ise karşınıza hızlı, sert ve dikkatsiz kullanılmış otomobiller çıkmakta. Sıfır kondisyonunda Ohio’da bulunan BMW’ler ise sıfırlarından daha pahalı bir fiyatla satışa sunulmuş.

Sadece 800 km yapmış olan 2004 model M3 için istenen fiyat 285 bin TL iken 2003 model E39 M5 için istenen fiyat 430 bin TL.

Bayiden alınan bilgilere göre otomobiller uçak hangarında saklanmış ve Kaliforniya’da yaşayan bir koleksiyoncuya ait. Aynı zamanda bu iki M’i arada sırada çalıştırıp hangar çevresinde dolaşarak parçaları taze tutmayı ihmal etmemiş. Sahip oldukları düşük kilometre ile kendi eş değerleri arasında belki de en az kullanılan otomobiller olabilirler.

Siyah-siyah kombinasyonuyla gayet güzel duran E39 M5, fabrikanın sunduğu neredeyse tüm opsiyonlara sahip bir model. Ayrıca fabrika çıkışlı bir çok etiket yerli yerinde duruyor.

E46 M3 içinse aşağı yukarı aynı hikaye söz konusu ama M3 beyaz bir renge sahip. 6 ileri manuel şanzımanlı bir model olması ise otomobil severler tarafından memnuniyetle karşılanacaktır. Paranın alabileceği en temiz M3’ün bu otomobil olma ihtimali yüksek.

Her ikisinin de fiyatı sıfır alınabilecek M araçları içerisinde ama düşük kilometreleri bu fiyat farkının göz ardı edilmesini sağlıyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Geçen okumuştum bu haberi inşallah benim alacağım zamanda böyle temizlerini bulabilirim.

    1. İnşallah . Ben de uzun bir süre sonra almayı düşünüyorum 😀 Çok da dert değil ama ya aşırı hor kullanılmadıktan sonra arıza çıkaran parçayı değiştirmeyi göze alıyorum ben 🙂 Zaten bir daha da satmam alırsam

      1. Ben de ömürlük istiyorum ama temizi yok bu ara gri içi kırmızı cabrio istiyorum ama pek çıkmıyo piyasaya 😀

  2. E39 M5 e 430 bin vereceğime 2.el az kullanılmış yeni M5 veya 100 bin daha verir sıfırını alırdım. 2003 model araba için 430 bin çok fazla istediği kadar klasik olsun.

  3. O kadar para vereceğime daha ucuza sıfırını toplarım daha iyi; ama koleksiyon içinse alınır.
    Bu da ülkemizden bir örnek: sahibinden.com/264845999

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu