Haberler

Yeni Meriva göz kırpıyor




Nurburgring’de test edilirken kameralara yakalanan Opel’in MPV sınıfındaki temsilcisi Meriva, radikal bir değişime hazırlanıyor.

İlk olarak 2003 yılında Mini MPV sınıfında kendine hayat bulan Opel Meriva, 2010 yılında geçirdiği değişimle birlikte Compact MPV sınıfına kayarken gelecek nesliyle sanki Crossover sınıfına dahil olacak gibi hissettiriyor.

Opel, ön yüzüyle ciddi anlamda Mokka X’e benzeyen Yeni Meriva hakkında detaylı bir bilgi paylaşmazken, modelin PSA Peugeot-Citroen grubu üyeleri olan C4 Picasso / Grand C4 Picasso ve Peugeot 308 ile aynı platformu paylaşacağı konuşuluyor.

Kaputunun altında Yeni Astra’da kullanılan motorların tercih edilebileceğini belirten kaynaklara göre, modelin başlangıç seviyesinde üç silindirli 1.0 lt’lik 103 BG gücündeki turbo motor kullanılacak. 123 BG ve 148 BG gücündeki 1.4 lt’lik motorların da Meriva’da tercih edilebileceği belirtilirken, dizel motor seçeneğinin alt basamağında 93 BG’lik 1.6 lt CDTI ünitenin olacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu