Haberler

Yeni Opel Insignia ufukta göründü




2008 yılının sonlarından itibaren Vectra C’nin mirasını devralan Opel Insignia, yakın gelecekte yepyeni bir gövdeye ve altyapıya sahip olacak. Bir sonraki nesil Insignia’yı yollarda görebilmemiz için bir yıldan daha az bir süre kaldı diyebiliriz. Bu da demek oluyor ki henüz resmiyet kazanmayan fotoğraflara artık daha yakından göz atmak için doğru zaman dilimindeyiz.

Opel’in markanın bel kemiği olan ana modellerinden Astra ve Corsa’yı yenileyip Adam ve Karl’ı yepyeni birer model olarak piyasaya sürmesinin üzerinden kayda değer bir zaman geçti. Mokka’nın da yakın bir zamanda makyajlanmasının ardından yeni neslinin piyasaya sürülmesi için üzerindeki çalışmaların sürdüğü Insignia ise şu anda Alman üreticinin son zamanlarda herhangi bir yenilemeyle karşılaşmamış, en eski modeli konumunda.

2017 model Insignia’nın nasıl bir tasarıma kavuşacağı merak konusu olsa da Yeni Zelanda kökenli RM Design adlı firma bu konuda bir yorumda bulunmuş. Astra K’da olduğu gibi LED gündüz ışıkları içeren yeni farlar, ön yüz ve benzer arka stoplar içeren markanın amiral gemisi, Monza konseptinden esinlenilerek gösterişli ve zarif bir tasarımla nitelendirilmiş.
Yeni Insignia, Opel adına ürün gamındaki önemli bir model olduğundan dolayı markanın mühendisleri ellerinden gelenin en iyisini yapmakta kararlı. Önceki nesline göre 200 kilogramlık bir hafiflemeye gidilecek olan Insignia’da bu durum, 15 cm uzunluk ve 9 cm dingil mesafesi kazanılarak gerçekleştirilecek.

yeni opel insignia 2160 beygirlik biturbo dizel ve henüz resmi olarak doğrulanmasa da 1 litrelik turbo motor seçeneklerini de içerecek olan Insignia’nın, yeni motorlara kavuşmasının yanı sıra ağırkanlı çalışan şanzımanının da yeni bir şanzıman ile güncellenmesi bekleniyor.

Yeni Insignia için henüz tarih atılmasa da bazı kaynaklar tanıtımın sene içerisinde gerçekleşecek olan Paris Motor Show ile mümkün olabileceğini ve Insignia’nın 2017’nin ilk evrelerinde satışta olacağını idda ediyor.

 

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu