Haberler

Yeni Panameralar kameralara yakalandı




2017 Panamera Turbo, Almanya’da test edildiği sırada standart modelle birlikte görüntülendi.

Yeni Panameralar, aşina olduğumuz hatchback formunu korurken tasarımcıların dikkatli çalışmalarıyla önceki modele göre daha ilgi çekici bir tasarıma kavuşmuş. Ön tarafta yeni bir tampon ve LED sinyaller bulunuyor. Ön çamurluklardaki hava girişleri ve yeni aynalar da otomobilin ön tasarımını tamamlıyor. Arkaya doğru gittiğimizde daha sportif bir tavan çizgisi, daha kaslı gözüken arka çamurluklar ve çift çıkışlı egzozla karşılaşıyoruz.

Panamera Turbo, bu yeni tasarım öğelerinden bir adım daha öne geçerek daha sportif bir ön tampona, standart modelden farklı LED sinyallere ve yuvarlak sis farlarıyla kendini fark ettiriyor. 4 çıkışlı egzoza sahip Turbo, hafifletilmiş alaşım jantlar ve sarı kaliperli yüksek performans fren sistemiyle de sportif karakterini tamamlıyor.

Casus fotoğrafçılar bu sefer Panamera’nın iç mekanını çekecek kadar yaklaşamamış olsalar da, daha önce yayınlanan fotoğraflarda otomobilin yeni bir gösterge paneli ve daha büyük ekranlı yeni bir bilgi-eğlence sistemine sahip olacağı görülebiliyordu. İç mekandaki en büyük değişiklik ise dokunmatik kontrollere sahip yeni orta konsol olacak.

Porsche, Panamera’nın teknik verilerini sır gibi saklasa da yeni Panamera modelleri aluminyum, yüksek mukavemetli çelik ve hafif kompozitler kullanan yeni MSB platformunda üretilecek. Bu sayede önceki jenerasyona göre büyük bir ağırlık tasarrufu sağlanacak.

Motor seçenekleri de henüz doğrulanmamış olan Panamera’da giriş seviyesinde bir V6, orta seviyede bir V8 ve Turbo için 4 litre biturbo V8 bulunması bekleniyor. Bunların yanında plug-in hibrid ve dizel seçenekleri de yeni Panamera’da sunulacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu