Haberler

Yeni Tiguan Türkiye’de satışa sunuldu




Crossover patlamasını tetikleyen ilk otomobillerden Volkswagen Tiguan, ilk neslinin tanıtımından yaklaşık 8 yıl sonra yeni nesline kavuşuyor. Her yönü ile yeni bir otomobil olan ikinci nesil Tiguan, 2.64 milyon adet satılan ilk neslin başarısını sürdürmek istiyor.

İlk önce bazı kamuflajlı resimleri paylaşılan Tiguan, Frankfurt Otomobil Fuarı’ndan önce tanıtım videosuyla hayranlarıyla buluşmuştu.

Ardından yeni Tiguan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı.

MQB platformunda üretilen kompakt SUV, eskisinden 50 kg’a kadar daha hafif. Yerini aldığı modele göre 60 mm daha uzun, 30 mm daha geniş olan Tiguan’ın yüksekliğiyse 33 mm azaltılmış. 77 mm’lik artışla 2681 mm’ye ulaşan dingil mesafesiyle de otomobil eskisinden daha oturaklı bir görünüme sahip. Artan dingil mesafesiyle arka yolcular 29 mm daha ferah diz mesafesi ve 18 cm ileri geri gidebilme kabiliyeti sahip koltuklar kavuşmuşlar.

Orta konsoldaki multimedya ekranı baz donanımlarda 5 inç köşegenli monokrom hali ile bulunurken, üst donanımlarda ise 8 inçlik renkli ekran sunuluyor. MIB II işletim sistemli ekran, opsiyonel navigasyon, canlı trafik ve park alanı bilgisi özellikleri ile alınabiliyor. CarPlay ve Android Auto arayüzleri beraberinde belirli uygulamaları araç ekranında görüntüleyen MirrorLink de sunulmakta. Analog göstergeler yerine 12.3 inçlik dijital Active Info Display seçilebiliyor. Ülkemizde Highline adı verilen en üst donanın seçeneği standart olarak bulunan dijital göstergeler konsolun daha canlı durmasında önemli pay sahibi.

Çarpışma öncesi yolcu güvencesi, frenleme özellikli ön çarpışma uyarısı, şehir içi acil fren, yaya algılama, elektronik denge kontrolü, şerit takip asistanı, aracı durma konumuna getirebilen acil durum asistanı, çarpışma durumuna kaputu yükselterek yayaları koruyan aktif kaput bu sistemi gibi bir çok önemli üst düzey güvenlik donanımlarını bünyesinde barındıyor. DSG şanzımanlı modellerde adaptif cruise control de kullanıcılara sunulurken, aracı her açıdan görmeyi sağlayan 360 derece kamera da zengin opsiyon listesinde kendisine yer bulabilmiş.

İlk etapta 5 kişilik gövde tipi ile yollara çıkacak olan yeni VW Tiguan’ın bazı ülkelerde 7 koltuklu versiyonun da satışı planlar arasında.

Ekran Alıntısı

Rakiplerinin başlangıç fiyatları:

Renault Kadjar 1.2 T 130ps Touch 6 ileri manuel 4×2 – 76.700TL
Kia Sportage 1.6 135ps Comfort 6 ileri manuel 4×2 – 79.900TL
Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 115ps Visia 6 ileri manuel 4×2 – 75.570TL
Hyundai Tucson 1.6 GDI 132ps Style 6 ileri manuel 4×2 – 81.700TL
İlk sahiplerinin Mayıs’ta kavuşacakları Tiguan, kompakt SUV segmentine rakiplerine nazaran yüksek fiyatla giriş yapsa da gerek görünüşü gerek marka intibası sayesinde yüksek satış rakamlarına ulaşacağı düşünülüyor.

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. guzelsin ama pahalisin 🙁 ha param olsa 2.0 dizel highline alir bakarim keyfime o ayri.

  2. Arabanın dışı çok hoşuma gidiyo. Baya bi keskin kaslı karizma duruyo ama 1.6 TDI Highline pakette dsg olmaması üzdü beni olsa tadından yenmez heralde.

  3. digital göstergeyi Highline’da standart yapmaları çok başarılı bir hamle. Passat’ta da böyle olmalı. eşek yüküyle para verip comfortline ile aynı göstergeye sahip olmak saçma

  4. 1.6 TDI DSG gelecek mi acaba ? Birde test araçları çıktığında otopark tan detaylı bir test bekliyoruz saygılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu