Haberler

Bentayga’nın ilginç far yıkama sistemi




Bentley ilginç tasarımıyla karşımızda…

Bazı insanlar Bentley’i sadece pahalı olduğu için satın alır, fakat bazıları teknoloji ve mühendisliğin kendini gösterdiği bir otomobil olarak görür. Bentayga ile başlatılan ve en dikkat çekici özelliği olan donanım Breitling imzalı Mulliner Tourbillon isimli saat. Bentayga için özel olarak tasarlanan saatin fiyatı 234.360 dolar. Bentley Benteyga ise 229.100 dolar fiyat etiketine sahip. Ancak, bizim bahsedeceğimiz ise bambaşka bir donanım olan yeni geliştirilmiş far yıkama sistemi.

Birçok teknoloji öğesinin aracın bentley bentayga headlightiçinde odaklandığı düşünüldüğünde, ön tarafta yeri belli olmayacak şekilde yerleştirilmiş olması ayrıca güzel bir tasarım detayı olarak karşımıza çıkıyor. Dış taraftaki farların ortasında yer alan gövde rengi kapak, Bentley tasarımcılarının her bir noktayı efektif olarak kullandığını gösteriyor. LED farların ortasına saklanan far yıkama sistemi de bunun en güzel örneği.

Güzellik kişiye göre değişebilen bir olgudur ancak Bentley’ler genelde güzellikten ödün vermeyen otomobiller olarak karşımıza çıkıyor. İnanın veya inanmayın 2003’te Continental GT tanıtıldığından beri bu böyle… Geçen 13 yılın ardından lüks coupe hala güzelliğini koruyor. Bentayga içinse sev ya da nefret et tasarımından öte, zamansız bir tasarıma sahip olduğundan bahsedebiliriz.

the-bentley bentaygaBentayga’nın gerçek bir SUV olduğundan şüphe duymamalısınız, çünkü kendisi Audi Q7 ile platform kardeşi. Ayrıca, Bentley buz üzerinde gerçekleştirilen hız rekorunun da sahibi. Hem de standart kış lastikleriyle. Eğer buzda bunu yapabiliyorsa, çamurda neden yapamasın? Hem de farları böylesine şık bir teknoloji ile temizlenebiliyorken…

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. O tazyikle neyi yıkamayı planlamışlar anlamadım? Videodan dolayı yanılıp basıncın az olduğu kanaatine vardım ben.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu