Haberler

2018 Audi A8 ilk defa görüntülendi




Tamamen yenilenmiş D5 kasa kodlu Audi A8’in, 2017 yılında kesin olarak piyasaya sürüleceğinin resmi merciler tarafından onaylanmasının hemen ardından, A8 kamuflajlı halde ilk defa görüntülendi. İlk yol testini Avusturya ve Almanya’nın güneyinde geçiren A8, Prolog konseptinden büyük ölçüde izler taşıyor ve selefine göre kayda değer bir şekilde uzunluk kazanmış. Az miktarda da olsa tavandaki alçalma, A8’e profilden daha zarif bir duruş kazandırmış. Hatlara genel olarak bakıldığında ise yeni gövdenin oldukça hafiflemiş bir şekilde ortaya çıkacağı izlenimi var.

2018-audi-a8-spy-photoAğır kamuflajlı prototipte, gövdenin bir hayli yere yakın olduğu görülüyor ve bu Audi’nin bizlere süspansiyonları test ettiğini gösteriyor. A8’in ön tarafına gelindiğinde ise Audi cephesinde son zamanlarda görmeye alışık olduğumuz altıgen ızgaraya rastlanıyor. Bu ızgara, farlar ile birlikte güncel nesil A4’ü andırıyor gibi olsa da tamamen farklı bir tasarım içeriyor. Arka taraf, önceki nesildeki gibi bagaj kapağına kadar uzanan fakat artık daha keskin hatlara sahip stoplara ev sahipliği yapıyor.

İç kısma dair herhangi bir fotoğrafı bulunmayan A8’de, kardeşi A4’te opsiyonel olarak sunulan sanal kokpit kullanılacak ve bu donanım büyük ihtimalle güncel MMI sistemi ile birlikte standart bir şekilde sunulacak. 60 kilometreye kadar kendi kendine sürüş yapabilen otomatik pilot sistemi ise opsiyon listesinde olacak donanımlardan bir tanesi.

MLB platformu üzerine inşa edilecek olan Audi’nin F segmentindeki temsilcisi, gücünü 6 litrelik biturbo bir W12’den ve 4 litrelik dizel bir V8’den alacak. Bentley’in Bentayga modelinde de kullanılan W12, 600 beygir ve 900 Nm tork üretecek.

Resmi tanıtımın Mart 2017’deki Cenevre Fuarı’nda yapılması beklense de Audi bir sürpriz yapıp eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’nda yeni A8’in örtüsünü kaldırabilir.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. aşağı yukarı neye benzeyeceği belli. artık 3 büyüklerin çıkaracağı otomobiller dış tasarım anlamında merak uyandırmıyor. hepsi aşağı yukarı diğer sınıflardaki temsilcilerinin kopyası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu