Haberler

Nurburgring’de Range Rover Sport’un gereksiz kazası!




Ring’de sürülmesi gereksiz olan araçları listeleyecek olursak, Range Rover Sport (bir önceki jenerasyon) modelini, ortalama bir hatchback, sedan ya da minivan modelinin hemen altına, listenin ortalarında bir yere koyabiliriz.

Range Rover Sport modelinin sportif olan tek yanı, genelde sporcular tarafından satın alınması ya da orta yaşlı anneler tarafından çocukları spor antrenmanlarına götürmek için kullanılması. Bunun dışında Range Rover Sport modeli oldukça büyük, ağır, kutuya benzer şekilli ve Land Rover Discovery modeli ile oldukça fazla benzerliğe sahip.

Eğer eski bir Range Rover sahibiyseniz, Ring’e gittiğinizde piste daha uygun bir araç kiralamak sizin için daha iyi olabilir. Bu şekilde çok daha fazla eğlenebilir ve aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi daha güvenli bir sürüş yapabilirsiniz. Ama hayır, insanlar Nordschleife’ye kendi arabalarını sürebilmek için gidiyorlar. Pistten eve döndüğünüzde, aracınızın Ring’de olduğunu övünerek anlatabilirsiniz.

Ne kadar uygunsuz olsa da, kendi arabanızı pistte kullanmak, tamamen alışık olduğunuz ve bildiğiniz bir araçla bu işi yapmak anlamına geliyor. Normal kullanımda kendi aracınızın limitlerini genelde zorlayamasanız da, yine de bu durumda aracın ne yapabileceğini kestirebilirsiniz.

Ne yazık ki, videodaki sürücü için bunun tam tersi oluyor. Sürücünün uzun sağ dönüşe hızlı bir şekilde girdiğini görüyoruz fakat viraj çıkışına yaklaştıkça aracının arkası kaymaya başlıyor. Yine de her şey yolunda gözüküyor ve sürücünün sorunsuzca virajı tamamlayacağını düşünüp tam da hayranlık duyduğunuz anda kontrolü kaybediyor. Aracı düzeltmek için fazlaca yapılmış direksiyon hareketi ve bunu izleyen fren ya da bir anda gaz kesilmesi aracın ön tarafını sola doğru kaydırıyor. Bunun sonucunda araç 360 derece dönerek koruma demirlerine çarpıyor.

https://youtu.be/tkQD-XZp1ic

Karşılaştırma için, önden ya da arkadan çeker bir aracı böyle bir durumda nasıl kurtaracağınızı aşağıdaki videoda görebilirsiniz. (Jason Plato – BTCC)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu