Haberler

2017 Audi S5 coupe çok şık görünüyor




Öngörülebilir bir tasarım olsa da, OmniAuto dergisinin canlandırdığı temsili modeli sevdiğimizi söyleyebiliriz.

2017’de gelmesi beklenen S5’in, OmniAuto dergisi tarafından canlandırılan gerçek otomobile çok yakın resimleri ortaya çıktı. Yeni tasarım böyle olacaksa bizce kabul görecektir. Son aylarda ortaya çıkan casus fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere Audi için güvenlik ön planda olacak ve tasarımda yalnızca ufak değişiklikler yapılacak.

A4’nün yeni nesline geçiş yapılırken sadece ince değişiklikler yapılmıştı. Aynı kozmetik değişikliklerin coupe kardeşi için de uygulanması bekleniyor. A4 / S4 Sedan ve Avant’ın boyutundaki büyüklüğü dikkate alacak olursak A5/S5’in günümüzdeki modellerinden daha büyük olacağını tahmin ediyoruz. Bu da özellikle arkada oturanlar için kabinde daha fazla yaşam alanı sunulabilmesine imkan tanıyacak.

Otomobilde S4 sedan ve S4 Avant’tan tanıdığımız 3.0 litrelik V6 turbo motor bulunuyor. Bu dev motor 354 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor. Bu güç S5 coupe’nin 0-100 km/s hızlanma süresini 4.7 saniyede gerçekleştirebilmesine imkan tanıyor. Son hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

Biz S5’i sıcak olarak tanımlıyoruz çünkü gerçekten ateşli olacak olan RS5 coupe ile aynı motora sahip olacak, yalnızca RS5’e SQ7’deki e-turbo teknolojisi dahil olacak.

A5’in piyasaya çıkış tarihi 2 Haziran, daha ateşli olan S5’nin tanıtımı yıl sonu veya 2017’nin başında gerçekleştirilecek. Bu da demek oluyor ki RS5’i gelecek yılın sonuna kadar beklememiz gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. yanlış çizilmiş. ne geleceği belli aşağı yukarı. güncel A5 coupeye yeni A4’ün ön farı ve arka stopları uyarla bitti gitti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu