FeaturedHaberler

2017 GT-R Nismo Nurnburgring’de tanıtıldı




2017 model yılı için makyajlanan GT-R’ın Nismo versiyonu da görücüye çıktı. Motor önceki versiyonda olduğu gibi 600 hp gücünde kalırken otomobilin iç ve dışında yapılan birçok değişiklik bulunuyor. Yapılan değişiklikler arasında şaşırtıcı olanlardan bazıları ise “V-motion” adı verilen ön ızgara ve kaputun tasarımları.

Bu değişikliklerin GT-R’ın rahatlıkla seyahat edebildiği yüksek hızlarda oluşan deformasyonu azaltması bekleniyor. Makyaj öncesinde seyir halinde kaputu açılan GT-R’ları unutmadık değil mi? Kaputu olduğu gibi ön tamponu da güçlendirilen GT-R’ın sportif imajını ön plana çıkartmak için bol miktarda karbon fiber parça kullanılmış.

Önceki nesilde elde edilen tecrübelere dayanarak yapılan bu değişimlerin tümü aracı yere daha fazla baskı kuvveti uygulamasını sağlamış, yani downforce’unu arttırmış. Nissan’ın açıklamalarına göre şu ana kadar en fazla downforce üretme kapasitesine sahip GT-R modeli 2017 model Nismo olacak.

Nismo demişken, otomobilin standart versiyondan kendini ayırdığı noktalardan birisi ise daha sıkı/rijit bir gövdeye sahip olması. Geliştirme aşamasında Nürburgring’te bol miktarda zaman harcayan mühendisler amotisör, viraj denge çubukları, yaylar ve frenler gibi parçaların pist koşullarında optimum bir şekilde performans vermeleri için çalışmışlar.

VR38DETT kodlu 3.8 litrelik çift turbolu V6 motor yerini korurken 6,800 devirde ürettiği 600 hp ve 3,600-5,600 devirleri arasında ürettiği 652 Nm’lik tork değerleri GT-R’ı hala güçlü bir rakip yapmakta.

İçeri geçtiğimizde yolcular 2017 model yılı için tekrardan tasarlanan göğüs ve direksiyon ile karşılaşmaktalar. Normal modelin üstüne gelen özellikleri ise Recaro tarafından üretilen yarı deri yarı süet koltuklar ile çeşitli karbon fiber detaylar oluşturmakta.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu