Haberler

2017 Honda Civic Hatchback yine yakalandı




Gün geçtikçe üretileceği güne daha da yaklaşan 2017 Honda Civic Hatchback, bir kez daha casus fotoğrafçılara yakalandı. Modelin kamuflajlı test prototipi bu kez Avrupa’da kameralara poz verdi.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen New York Otomobil Fuarı’nda konsept versiyonuyla ipuçlarını gördüğümüz yeni Honda Civic Hatchback, sedan ve coupe kardeşlerinden alınan ilhamla şekil değiştirmiş gibi görünüyor. Pek çok detay kamuflajın altına gizlenmiş olsa da şekli konsept modeldekiyle benzeşen ön farlar, ön plandaki ızgara ve geniş ön kaput dikkat çekerken, arkada iki farklı spoilere yer verilen tasarım devam ettirilmiş.

Test edilen prototipe iç mekanının fotoğrafını çekebilecek kadar yaklaşmayı başaran casus fotoğrafçıların paylaştığı görsellere baktığımızda iç mekanın da sedan versiyonuyla aynı olduğunu görüyoruz. Basitleştirilen tasarım ve eski nesillere kıyasla iyileştirilen malzeme kalitesi tanıdık görünürken, prototip otomobilin konsolunda bilgi/eğlence sistemi bulunmaması ilginç görünüyor.

Biraz geç de olsa zamana ayak uydurarak turboşarjlı motorlar üretmeye başlayan Honda, modelin 1.5 litrelik 4 silindirli turbo motor ile satışa sunulacağını doğrulamış olsa da, henüz elimizde bu motor seçeneğinin 174 HP’lik (130 kW) maksimum güç ve 220 Nm (162 lb-ft) maksimum tork değerleri dışında bir bilgi bulunmuyor. 1.5 litrelik turboşarjlı motor, 6 ileri manuel şanzıman ya da CVT şanzıman seçenekleriyle tercih edilebilecek.

2017 Honda Civic Hatchback’in yıl sonuna kadar tanıtılması bekleniyor. Tanıtımın ardından geri sayım Civic Si ve Civic Type-R modelleri için tekrar başlayacak.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu