Haberler

2017 Mercedes GLT ilk kez görüntülendi




Mercedes’in merakla beklenen pick-up modeli GLT’nin prototipi ilk kez test edilirken yakalandı.

Mart ayında Mercedes-Benz ticari araçlar CEO’su Volker Mornhinweg, X-Class adı verdikleri bir pick-up modeli üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Nissan Navara’nın platformunda geliştirileceği duyurulan araç yol testi aşamasındayken otomobil casuslarının objektifine takıldı. Ağır kamuflaj ile genel hatları gizlenmeye çalışan test aracının Nissan Navara’ya olan büyük benzerliği ise dikkat çekiyor. Fakat GLT’nin önceden yayınlanan taslak çizimlerine bakılırsa Mercedes, Navara’nın kasasını yalnızca donör olarak kullanmış olabilir.

Mercedes GLT’nin Nissan Navara’dan daha geniş arka kasası ve şişkin çamurlukları sızdırılan görsellerde dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor. Aracın iç mekanının lüks kullanıcı kitlesini hedef alan bir malzeme kalitesine sahip olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 4 ve 6 silindirli dizel motorlardan oluşan yelpazesine sahip olacağı iddia edilen Mercedes GLT’nin Ekim ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. otomobil firmaları yakında hepsi birleşip tek model çıkaracak diye korkuyorum… melez oldu herşey

  2. Japon takviyeli Alaman..Mercedes’in adına, şanına, kalitesine ve tarihine yakışmayan bir pikap olmuş. Mercedes’ten Cadillac Escalade EXT gibi bir pikap beklerdim çok beklentilerimin altında kaldı

    1. Burak bey haklısınız. Dünyada SUV’lar ve pikaplar konusunda Japonlar liderdir. Mercedes’in Mercedes’liği mazide kaldı. Eskiden olsa Mercedes işine kimseyi karıştırmazdı ama şimdi Mercedes tüm işlerine herkesi karıştırır oldu. Mercedes BMW ile rekabet edeceğim diye maliyetinden kıstı kalitesinden ödün verdi eski çizgisini kaybetti. Audi ve BMW’nin pikap sınıfınına gireceğini hiç düşünmüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu