Haberler

2017 Opel Meriva’nın iç mekanı ilk kez görüntülendi




Yepyeni Opel Meriva’nın iç mekanını gösteren ilk casus fotoğraflar yayımlandı. Görünüşe göre model, MPV stilinden crossover segmentine doğru bir eğilim gösteriyor.

Opel‘in 2003 yılından bu yana piyasada olan B sınıfı kompakt MPV‘si Meriva, 3. nesliyle kapsamlı bir değişikliğe uğrayacak gibi görünüyor. Ancak dedikodular Meriva’nın segmentindeki sıkıcı rekabetten ayrılmasını sağlayan ters yöne açılan kapılarının yanı sıra ismini de kaybedeceğine işaret ediyor. Temelini yeni Citroen C3 Picasso ile paylaşacak yeni model, gövde panellerinin büyük bir kısmını kardeşiyle paylaşacakken, son raporlara göre motor bölümünde Fransız ikizinden ayrılacak.

Almanya’da test edilirken casus fotoğrafçılara yakalanan yeni Meriva prototipi, bu kez iç mekanını gizleyemedi. Kabinde, çeşitli şekillerde üzeri kapatılsa da konsolun ortasında IntelliLink bilgi/eğlence sisteminin büyük dokunmatik ekranının yer aldığını görüyoruz. Her ne kadar prototipte bir pleksiglas parçasıyla gizlenmeye çalışılsa da, gösterge panelindeki büyük sayılabilecek ekran gözlerden kaçmıyor. İç mekan konusunda Opel ve Citroen arasındaki ortaklık ne şekilde ilerleyecek bilinmese de görüntülerdeki kabinin tasarımı akla hemen Opel Astra’yı getiriyor.

Son yıllarda müşterilerini büyük bir hızla crossover modellerine kaptıran MPV segmentinin son durumu, açıkça görülüyor ki Opel’i Meriva ve Zafira modellerini baştan aşağı değiştirmeye zorluyor. GM’in aynı durumla karşı karşıya kalsa da crossover alanında biraz daha başarılı olduğunu söyleyebileceğimiz PSA ile yaptığı ortaklık, MPV ve crossover modelleri arasındaki bu geçişin maliyetlerini iki üretici için de önemli ölçüde azaltacak. Crossover’a dönüşen MPV öyküsünün bir örneğini de Renault‘un Espace ve Scenic modelleri ile görmüştük.

Opel’in Meriva’nın yerine getireceği yeni modelini yıl sonuna doğru tanıtacağı düşünülüyor. Bu tanıtımın adresi Paris Otomobil Fuarı olabilir. Modelin satışları ise 2017’de başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu