Haberler

2018 Jeep Wrangler’a 300 beygirlik yeni motor




Yakın bir zamanda casus fotoğrafları yayınlanan dördüncü nesil Jeep Wrangler’ın kaputunun altında ne olacağı şimdiden belli oldu.

Gelecek nesil Jeep Wrangler, muhtemelen bir sonraki yılın ilk evrelerinde yollarda olacak. Oldukça geniş motor ve şanzıman seçenekleri ile birlikte sunulması beklenen Wrangler’da, hibrit ve dizel motorların yanı sıra turbo destekli, direkt enjeksiyonlu, 2 litrelik 4 silindirli bir motora yer verileceği belirtildi. Motorun üreteceği güç ise 300 beygir olarak tahmin ediliyor.

2 litrelik bu yeni ünitede BMW motorlarından aşina olduğumuz “Twin-scroll” yani çift kanatçıklı turbo teknolojisi kullanılacak ve motor bloğu alüminyumdan olacak. Fiat-Chrysler CEO’su Sergio Marchionne da yeni Wrangler’ın 4 silindirli bir motor ve 8 ileri otomatik şanzımanla birlikte çıkacak bir versiyonunun olacağını yakın zamanda doğrulamıştı. Bu kombinasyon ile önceki nesildeki V6 motor ve 5 ileri şanzıman ikilisine göre büyük oranda yakıt ekonomisi de sağlanmış olacak.

Otomotiv basınına göre Wrangler’ın “Kasırga” lakaplı yeni motoru, 75 milyon dolarlık bir yatırım ile ortaya çıkacak. Bakalım dev yatırımlı bu motor, kullanıcılarının yüzünü performans ve yakıt anlamında ne oranda güldürebilecek ve beklentileri karşılayabilecek mi?

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu