Haberler

Lincoln’den başarılı sonuç




Bir otomobilin güvenlik donanımlarını ve yeteneklerini kanıtlaması için firmanın söylemlerinden çok, bağımsız bir kuruluş tarafından test edilmesi, kullanıcıların satın alma kararlarını etkilemekte. Avrupa’da Euro NCAP, Amerika’da ise Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) bağımsız güvenlik ekipman ve derecelendirme kuruluşlarıdır.

Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), 2016 model Lincoln MKX modeline yaptığı çeşitli çarpışma testleri doğrultusunda “iyi” notu ile derecelendirdi. Yeni modelle birlikte, yeni güvenlik özellikleri sunan lüks crossover modeli, enstitünün uyguladığı birçok testten başarılı sonuçlar elde etti ve “Top Safety Pick+” ödülünün sahibi oldu.

Amerika’daki satış fiyatı 38.260 dolardan başlayan otomobil, sunduğu lüks donanımlarla Avrupalı rakipleriyle rekabet edebilecek. Otomobilde kullanılan, kaza önleme sistemi, yaya güvenlik sistemi gibi günümüzde birçok otomobilde görmeye alıştığımız donanımlar, IIHS tarafından yapılan testlerde başarılı sonuçlar almışlar. Yavaş hızlarda (20 km/s) ve yüksek hızlarda (50 km/s) çarpışma önleme ve yaya güvenlik sistemleri sorunsuz çalışmışlar.

Önceki nesil Lincoln MKX modelinin de başarılı olduğunu IIHS raporunda belirtmiş. Ancak 6 yıl önce tanıtılan modelin IIHS’nin yeni testlerine maruz kalmadığını, günümüz yeni modelin ise yapılan kısa mesafeli kırılganlık testinde başarıyla geçtiği rapora eklenmiş.

Yapılan tüm kaza senaryolarında yolculara yeterli güvenliği sağlayan model, aynı platformu kullanan Ford Edge modeline göre daha başarılı sonuçlar almış. Ford Edge modelinin “ortalama” sonucunu almasının sebebi ise, cansız mankenin kaza anında kafası hava yastıklarına çarptıktan sonra ileriye doğru hareket etmeye devam etmesi. Emniyet kemerinin kaza anında gösterdiği reaksiyon farklılığı, iki model arasındaki puan farkının oluşmasına neden olmuş.

 

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu