FeaturedHaberler

Efsane geri dönüyor…




BMW, Concorso d’Eleganza Villa d’Este buluşmasında 2002 Hommage konseptini tanıttı.

2002 serisinin 50. yılını kutlamak için özel olarak tasarlanan konsepti, Avrupaya gelen turbo teknolojili ilk seri üretim modeli olan 2002 Turbo’ya hürmet gösteriyor.

2002 ile benzerlikleri sınırlı olan konsept otomobilin agresif köpekbalığı burnu, benzersiz ikiz böbrek ızgarası ve karbon fiber ön spoyleri dikkat çekiyor.  Modelde kırmızı kurtarma kancaları ve eski modelden ilham alan altın reflektörlü farlar bulunuyor.

Benzersiz tasarım arka tarafa doğru devam ediyor. Tasarımcılar daha geniş bir araç yaparak yol tutuş limitlerini arttırmak ve salt sürüş zevkini 2002 Hommage konseptinde yaşatmaya devam etmek için daha geniş çamurluklar kullanmışlar. Daha yakından bakıldığında sportif yan etekler, gizli kapı kolları ve omuz çizgisi boyunca etrafı saran karbon fiber bant ortaya çıkıyor.

Bir diğer önemli kısım ise eski modelden ilham alan arka kısımda bulunan LED lambalar, bagaj kapağına entegre arka spoyler, karbon fiber difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Konsept, mat ve parlak Uzay Yarışı Metali (Space Race Metal) rengi ve 20 inçlik hafif alaşım jantları ile karşımıza çıkıyor. Yüksek performanslı fren sistemi de hafif alaşım jantların arasından altın rengi ile kendini gösteriyor.

BMW, otomobilin performans özelliklerini belirtmemiş olmasına rağmen konseptin turbo beslemeli motora sahip olacağını söylemek çok da yanlış olmaz.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Onu camaroya cok benziyo pek begenmedim ama arkasi baya iyi.. Bu arka tasarimi f30 ada gelirse hos olur bence

  2. Muhtemelen 1 serisi coupe karoseri ve altyapısı üzerine yapacaklar. yan görünüm e46m3 ve 1 serisi M coupe ile aynı gibi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu