Haberler

Android Auto artık her otomobile entegre!




Google, ilerleyen günlerde yayınlayacağı güncelleme ile Android Auto uygulamasını her otomobilin kullanabileceği hale getireceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen I/O konferansında tanıtımı yapılan uygulama sayesinde, telefonunuzu destekleyen bir ekranınız olmasa bile sadece akıllı telefonunuzu kullanarak Android Auto nimetlerinden faydalanabiliyorsunuz. Böylece otomobil uyumluluğu gibi bir derdiniz de kalmıyor. Günümüz akıllı telefonlarının sunduğu devasa ekranlar sayesinde yeni Android Auto uygulaması daha da çekici hale geliyor.

Beklediğiniz gibi, uygulamanın kullanıcı arayüzü gayet sade ve anlaşılır şekilde tasarlanmış. Sesli komut özelliğiyle birlikte sürüş esnasında dikkatin dağılmaması ve kullanım kolaylığı sağlanmış. AUX girişine veya Bluetooth bağlantısına sahip bir otomobiliniz varsa telefonunuzu otomobile bağlayarak navigasyon komutlarını ve şarkılarınızı müzik sisteminizden dinleyebilirsiniz. Eğer otomobiliniz bunları desteklemiyorsa da sadece telefonunuzun hoparlörünü kullanarak uygulamanın tadını çıkarabilirsiniz. Ek olarak, Google’ın sunduğu navigasyon servisinden memnun değilseniz uygulamayla birlikte gelen Waze Maps eklentisini de kullanabilirsiniz.

Otomobil üreticileri Android Auto için kendi geliştirdikleri eklentileri, uygulamaya entegre etmeye başlıyor. Öncü olarak Hyundai ve Honda’nın eklentileri uygulamada yerlerini yavaş yavaş almaya başlıyor ve diğer otomobil üreticilerinin de kendi eklentilerini geliştirmesiyle birlikte, Apple CarPlay’e göre daha kapsamlı bir kullanım amaçlanıyor.

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu