Haberler

Berkay İtalya’nın en hızlısı




Milli karting sporcumuz Berkay Besler’in yurtdışındaki başarıları tüm hızıyla sürüyor. International Belgium Max Challenge’da lider olan, International BNL Series ilk yarışında da birinciliği kimseye kaptırmayan Berkay, İtalya’da yapılan Rotax Max Euro Challenge ikinci ayağında yaşadığı tüm şanssızlıklara rağmen müthiş bir yarış ortaya koydu. Antrenmanlar ve sıralama turlarında en iyi zamanlara sürekli ortak olan Milli Sporcumuz, favorisi olduğu yarışın pazar günü yapılan yarı finalinde start anında yaşanan temas sonucu son sıralara kadar geriledi ve finişe 30.sırada gelebildi.

Final yarışına bu sıradan başlayan yıldız sporcumuz, inanılmaz bir performansla, Casteletto pistindeki 20 turluk yarışı 20 sıra yükselerek onuncu bitirmeyi başardı. Dünyanın en zorlu karting serilerinden biri olarak kabul edilen Rotax Max Euro Challenge’ın 2.yarışında 50,633’lük derecesiyle en iyi tur zamanına da imza atan temsilcimiz, sergilediği performansla tüm dikkatleri tekrar üzerine çekmeyi başardı.

Berkay Besler, önümüzdeki hafta sonu yine İtalya’da X30 Euro Series yarışında birincilik için piste çıkacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu