Haberler

BMW i8 yenileniyor




2014 yılında üretime geçirilmiş olan BMW i8 yakın zamanda bir makyaj operasyonu ile karşı karşıya gelecek. 2017 yılının sonlarına doğru bayilerdeki yerini alması beklenen makyajlı i8 beraberinde birtakım geliştirmeler barındıracak.

Şu anki i8’in elektrik motoruna göre %10 daha fazla güç üretecek yeni elektrik motoru, yine 1.5 litrelik 3 silindirli motor ile birlikte kullanılacak. Bu yenilenmiş ünitesiyle birlikte 420 beygir gücü üretecek modelde, eski versiyona göre ciddi bir güç artışı sağlanmış durumda.

Hali hazırda kullanılan 6 ileri otomatik şanzımanın da güncellenmesiyle beraber, şu anda üretilen i8’lere göre daha hızlı bir otomobil yeni sahiplerini bekliyor olacak. Aracın batarya kapasiteleri hakkında henüz bir açıklama bulunmasa da Formula E güvenlik araçlarında kullanılan 10 kWh’lik bataryaların makyajlı i8’de de kullanılması bekleniyor. Ayrıca bu güvenlik araçlarında kullanılan kablosuz şarj özelliğinin de makyajlı i8’de kullanılabileceği belirtiliyor.

Revize edilmiş süspansiyonlardan tutun da %25 hafifletilmiş karbon fiber tekerleklere kadar geniş bir güncellemeden geçen i8, BMW’nin hybrid teknolojileri konusundaki becerilerinin günden güne geliştiğinin bir kanıtı niteliğinde.

 

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu