Haberler

Camaro Z/28 test sırasında kaza yaptı




Geçen yılın sonlarında gün yüzüne çıkan ZL1’in ardından, Chevrolet yeni Z/28 prototipi için çalışmalara başladı. Ancak pistteki testlerine odaklanan otomobil için işler istendiği gibi gitmedi ve Nürburgring pistinin Adenauer Forst kısmında yoldan çıkarak kaza yaptı. Videoda görünene göre 1:38’e kadar herşey yolundayken bir anda olan oldu ve test pilotu otomobilin hakimiyetini kaybederek bariyerlere ince bir dokunuş gerçekleştirdi. Videoda arka tekerleklerin kilitlendiği gözlerden kaçmıyor. Bunun mekanik bir hata mı, yoksa sürücü hatası mı olduğu hala bilinmeyen bir konu.

Kazadan sonra tamponu ve çamurluğu hasar gören prototip hemen yolun kenarına çekiliyor ve kısa sürede Opel Insignia Sports Tourer OPC güvenlik aracı olay yerine geliyor. Kazanın ardından otomobilin üzeri kapatılarak gizleniyor ancak kaza videoya kaydedildiğinden herşey için çok geç kalınmış oluyor.

Gün sonunda otomobildeki hiç kimsenin burnu kanamadan test sonlandırılıyor ve prototip kamyona yüklenerek fabrikaya doğru yola çıkıyor. Kazanın çok büyük olmadığı düşünüldüğünde, Z/28’i kısa süre sonra tekrar pistte göreceğimizi söyleyebiliriz.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Vitesi düşürürken yanlış bir vitese geçirmiş olabilir, tekerleklerin kilitlenmesini açıklar bu durum.

    Yalnız alet çok güzel gözüküyor kamuflajla bile.

  2. ön tekerlekler de kilitlenmiş ben ona çok takıldım. abs devreye girmemiş olabilir. elektronik bir arıza gibi geldi bana.

  3. 0:53’te arkasından gelen kamujlajlı ne ki acaba. Forester’a benzettim. Ayrıca neden ABS yok?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu