Haberler

Eko(Boost)izm




Downsizing (küçük hacimli motorlardan yüksek güçler elde etme) teknolojisinin ilk örneklerinden birkaçını, Volkswagen, TSI motorlarıyla 2000’li yıllarda vermişti. Daha sonra otomobil sektöründe hızla yayılan bu teknolojinin Ford tarafından da benimsenmesiyle EcoBoost motoru dünyaya gelmiş oldu.

Ford, bu motoru geliştirmeye başladıktan sonra, zaman içinde, düşük hacimli motorların hem uzun ömürlü hem de emisyon oranları düşük motorlar olduğunu anladı ve şimdi de bu motorlar, daha doğrusu, kendi küçük hacimli motoru (EcoBoost) hakkında insanların sahip olduğu ön yargıları tamamen yok etmeye kararlı gibi görünüyor.  Bu ön yargıyı kırmak için de 40’tan fazla filmde rol alan ünlü Holywood oyuncularından Dolph Lundgren ile iş birliği yapacak.

Ford, EcoBoost’un kimliğini güçlendirmek adına Dolph Lundgren’in yer aldığı 3 video yayınladı. Bu videolarda aynı zamanda kimya mühendisi de olan Dolph Lundgren’in kimyacı kimliği biraz daha öne çıkıyor. Kimya mühendisimiz Lundgren yayınlanan üç videoda üç ayrı deney yapıyor.

Bu üç videonun ilkinde Lundgren 1.0 litrelik 120 beygir gücündeki EcoBoost motoru ile birleştirdiği kaykayın sürücüsünden 60 mph (yaklaşık 100 km/h) hız rekorunu kırmasını istiyor ama sürücü ancak 60 mph hıza kadar dayanabiliyor ve kaykaydan iniyor. İkinci videoda ise EcoBoost’u beyzbol topu fırlatma makinesi ile kombine ediyor ve EcoBoost beyzbol topunu normal bir fırlatma makinesinin iki katı hızdan fazla bir hızla, 200 mph (yaklaşık 322 km/h) hız ile fırlatıyor. Üçüncü videoda ise EcoBoost çok büyük bir blendera bağlanarak çok sayıda katı meyveyi aynı anda tuz buz ediyor; hatta bir takım çatal bıçak setini bile un ufak edebiliyor!

Buradan bize Ford herhalde şu mesajı vermek istiyor: Küçük şeyleri her zaman hafife almayın, özellikle de 1.0 litrelik EcoBoost’u!

https://youtu.be/OsKhXCpp61k

https://youtu.be/0y6uvBfEKfg

https://youtu.be/bkn3x17VnZw

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu