Haberler

Sıralı altı silindirliler size sesleniyor




Aston Martin DB5

Bond’un otomobili olarak tanınan DB5, modern otomobiller kadar yüksek sesli olmasa da dört litrelik sıralı altı silindirli motoru çok özel.

BMW M1

İlk seri üretim ortadan motorlu BMW olan M1’in kendisi gibi motoru da efsaneleşti. M88 kodlu sıralı altı silindirli motorunun modifiye edilmiş hali ilk M5’de de kullanıldı.

BMW M3 (E46)

Birden fazla efsane kasa M3 varsa birden fazla efsane BMW sıralı altı silindirli motor var. Muhtemelen en iyi kombinasyon atmosferik S54 motor ve E46 M3.

 

Datsun 260Z

Pazarlara göre adı değişen Nissan S30 güzel bir otomobildi. İyi bir tasarım ve yol tutuşa sahipti ve uygun fiyatlıydı. En önemlisi L-serisi sıralı altı silindirli motorlarıydı. Videodaki L26 kodlu motor.

https://www.youtube.com/watch?v=DRn4iFpNAXg

 

Jaguar E-Type

Tüm zamanların en iyi tasarımlarından birine sahip olan E-Type’ın motoru da çok özel.

 

Maserati 3500 GTi

Maserati’nin ilk başarılı GT otomobili 3500GT ve sonra 3500GTi, mekanik yakıt enjeksiyonuna sahip motorları var.

 

Mercedes-Benz 300 SL

300 SL hakkında söylenebilecek çok fazla güzel şey var; tasarımı, ikonik martı-kanat kapıları, tartışmalı olsa da ilk süper otomobil olması ve motoru. M198 kodlu motor M186 kodlu motorun geliştirilmiş hali ve sesi çok güzel.

Nissan Skyline GT-R (R32)

Amerika’daki otomobil tutkunları kendilerine bir R34 almak için biraz daha -25 yıl kanunu yüzünden- beklemeliler. R32 almak için beklemeye gerek yok. İlan edilen 276 beygirden daha güçlü olduğu bilinen motoru stok haliyle çok güzel ses veriyor.

 

Toyota Supra (MKIV)

İkinci elde stok haliyle bulması en zor olan otomobillerin arasında MKIV Supra da kesinlikle var. 2JZ kodlu motorunun modifiyeye çok elverişli olması geneli 1000 beygir civarında olan Supralardan anlaşılabilir. 2JZ şu ana kadar üretilmiş en iyi sıralı altı silindirli motor olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=ov0HPzfZoDc

 

TVR Sagaris

TVR Sagaris tamamiyle absürt görünümü, adı çıkmış tehlikeli sürüşü ve artık üretim yapmayan bir markaya mensup. Satın almanın herhangi mantıklı bir nedeni yok ama motorunun sesi otomobili aklınıza sokuyor.

 

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. “Sıralı 6” sesi bana göre en iyi motor sesi. Bu konuda neredeyse ihtisas yapmış biri olarak söyleyebilirim ki bu 10 motordan en özel ve tınılı ses çıkartan motor E46 M3’ün s54’ü. Diğer motorlar da her ne kadar özel olsa da çıkardığı sesler bir şekilde duymaya aşina olduğumuz klasik 6 silindir sesleri. Bunun yanında 1jz ve 2jz de çok özel ve taklit edilemez bir sese sahip şaheserler. Bmw’lerin sıralı 6’larında zaten karakteristik tınıların olduğunu hepimiz biliyoruz. Eski tek vanoslu motorlarda 3.5k rpm’den sonra gelen egzantrik sesi yok mu öf 😀

    1. Bende hep böyle düşünüyorum fakat sonra açıp bi V10 CGT, V12 Murcielago yine V12 F50GT sesi falan dinleyince aslında sıralı 6’nın modifiye osuruk sesi olduğunu fark ediyorum. 🙂

      Ayrıca haberi ekleyen arkadaşımız sanırım TVR konusunda hata yapmış. Ben en son gördüğümde 2017 için yeni model planları falan vardı. Ne oldu suya mı düştü o ?

  2. Oldum olası bi sıralı 6 sevmedim. Ne sesini sevdim ne karakterini sevdim. Herzaman V motor tercihim olucaktır.

  3. çok güzel derleme olmuş. diğer motor türleriyle ilgili içerikler de güzel olur özellikle v10.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu