Haberler

F1 Halo’nun diğer bir versiyonunu değerlendiriyor




Ferrari’nin “Halo” isimli kokpit koruma tasarımına alternatif olarak Red Bull’un geliştirdiği “Aeroscreen” tasarımına birkaç gün önce ilgili haberimizde yer vermiştik.

Williams’ın Teknik Patronu Pat Symonds, Formula 1’in halo tarzı kapalı kokpit sisteminin bir başka versiyonu üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Monaco’da gerçekleştirilecek kritik toplantı öncesinde FIA’nın Ferrari’nin Halo’su ile Red Bull’un Aeroscreen tarzı kapalı kokpit tasarımı arasında bir sistemi değerlendirdiği düşünülüyordu.

Symonds, Halo’ya alternatif bir tasarım daha çıktığını belirtti.

Symonds, “Cuma günü Monaco’da Teknik Kurallar Toplantısı olacak ve Charlie Whiting o zaman tam olarak nerede olduğumuzu öğreneceğimizi söyledi. Ferrari’nin kış testlerinde denediğine göre farklı bir ikinci Halo tasarımı var. Bakalım Monaco’da neler olacak.” dedi.

FIA bu konuda karar vermek için 1 Temmuz’u son tarih olarak belirledi. Bir sistem olacaksa onun bu tarihe kadar netleşmesi gerekiyor.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu