Haberler

FCA 200.000 Dodge aracını geri çağırıyor




FCA (Fiat Chrysler Automobile) grubu, 200 bine yakın Dodge Journey aracını geri çağırıyor.

Sorunun kaynağında, 2009 – 2016 modelleri arasında Dodge Journey araçları var. Bu araçlarda opsiyon olarak satın alınan hidrolik direksiyon blok ısıtıcısı sorunun asıl nedeni.

FCA konunun altını çizerek: “Diğer araçlarımızda sıkıntı yok. Sadece blok ısıtıcısı opsiyonu satın alınmış, ilgili model araçların elden geçmesi gerekiyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Peki nedir bu hidrolik direksiyon blok ısıtıcısı? Aracın ilk çalışmasından itibaren hidrolik sıvıyı termostat sayesinde belli bir sıcaklıkta tutar ve direksiyon hareketlerinin aracın ağırlık ve yük hacmine göre daha nitelikli manevraya sahip olmasını sağlar, buna bağlı olarak da aşınmayı önler.

İlgili model araçlardaki sorun, hidrolik direksiyon blok ısıtıcısından kontrolsüz şekilde sızan etkili derecede soğuk su.

187 bin civarında Kanada’da, 10 bin dolaylarında da ABD’de blok ısıtıcısı opsiyonluya satılan Dodge Journey sahipleri konuyla ilgili endişe içerisindeler.

Sorun baş gösterdiği zaman, aracın direksiyonu düşünülenin aksine kilitlenmiyor; ancak sağa ve sola manevra yapabilmek için yoğun derecede fiziksel bir kuvvet gerektiriyor.

Panik yapılmadan problemle karşılaşmamak için 200 bin Dodge aracını yetkili servislere davet eden FCA grubu, araçların uzman mühensileri tarafından elden geçirileceğini açıklıyor.

Opsiyonlu araç satılan ilgili ülkelerde henüz yaralanma veya can kaybıyla sonuçlanan herhangi bir kaza yaşanmadığını belirten FCA, araç sahiplerini telkin etmeye çalışıyor.

Hidrolik direksiyon blok ısıtıcısı opsiyonuna sahip olan Fiat Dodge Journey sahibiyseniz, hiç beklemeden yetkili servislere başvurmanızı öneriyoruz.

Merak edilen soru şu ki; platform kardeşi olan Avrupalı Fiat Freemont’ta böyle bir çağrılma veya sorun yaşanacak mı? Bekleyip, hep birlikte görelim.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu