Haberler

Ford performans araçları Türkiye fiyat ve donanım listesi




FİESTA ST

Fiesta ST sadece 3 kapılı olarak geliyor. Euro 6’yı destekleyen 1.6 litre turbo beslemeli benzinli motor sahip.

Bu Ecoboost motor 182 ps güç ve 240 Nm tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzıman ile geliyor. Aracın ortalama yakıt tüketimi 5.9 lt/100 km. Son hızı ise 223 km/h. 0-100 hızlanma: 6.9 sn.

Türkiye’ye gelecek ST’nin içinde; Recaro yarı deri spor koltuklar, SYNC 1.1 & Bluetooth Sesli Kontrol Sistemi, 5 inç çoklu medya ekranı, geri görüş kamerası, sürücü koltuğunda ayarlanabilir bel desteği, aktif ön ızgara, ısıtmalı ön cam, ısıtmalı sürücü ko
ltuğu
, ST logolu kapı eşiği koruması ve ST’ye özel ön & arka paspaslar mevcut. Dışarda ise ST’ye özel tampon & ön ızgara, St’ye özel yan perde çıtalar, 17’’ hafif alaşımlı metal jantlar ve arka park sensörleri mevcut. Ayrıca ön – arka disk fren, manuel klima, Led gündüz farlı halojen far ve MyKey® sistemi de yer alacak.

Tamamen elektrikli olan direksiyon sistemi, keskin tepkiler ve daha fazla geri bildirim için özel olarak ayarlanmış. 15 mm alçaltılmış süspansiyon ile gelecek olan ST’nin frenleri de standart versiyona göre daha güçlü; 54 mm pistonlu kaliperler ile büyük havalandırmalı ön diskler bulunmaktadır. Geliştirilmiş Tork Vektör Kontrolü (eTVC) ile birlikte üç adet ESP seçeneği mevcut.

  • ESP Açık: Kontrolü kaybetmemek için tam kontrol
  • ESP Geniş Kayma: Belli bir ölçüde kaymaya izin verilir
  • ESP Kapalı: Esp müdehale etmez ama eTVC aktif kalır

Fiesta ST, beş dış ve iki iç renk seçeneğine sahip. Sırasıyla opak olan buz beyazı ve spor kırmızı metalik olarak inci siyahı, performans mavisi ve turuncu. İç renk olarak Performans Turuncu (üst) ve Fırtına Grisi (alt) olarak gelecek.

renk

Performans turuncu iç döşeme, spor kırmızı ve performans mavisi ile sunulmuyor.
Diğer tüm kombinasyonlar mümkün.

Sonuca gelecek olursak bu aracın Türkiye satış fiyatı 28.591 €. Fiyatlandırma Türk Lirasına teslimat gününde Merkez Bankası döviz kuruna göre yapılacak.

NOT: Fiesta ST Mayıs ayında ülkemize gelmeye başlıyor.

FOCUS ST

Focus ST sadece 5 kapılı olarak geliyor. Euro 6’yı destekleyen 2.0 litre turbo beslemeli benzinli ve 2.0 turbo beslemeli dizel motora sahip. Ayrıca motorlar otomatik Başlat/Durdur sistemine sahip.

2.0 Ecoboost motor 250 ps güç ve 360 Nm tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzıman ile geliyor. Aracın ortalama yakıt tüketimi 6.8 lt/100 km. Son hızı ise 248 km/h. 0-100 hızlanma: 6.5 sn.

2.0 TDCI motor ise 185 ps güç ve 400 Nm tork üretiyor. 6 ileri otomatik (PowerShift) ile geliyor. Aracın ortalama yakıt tüketimi 4.6 lt/100 km. Son hızı ise 216 km/h.0-100 hızlanma:7.7 sn.

Türkiye’ye gelecek ST’nin içinde; Recaro parçalı deri spor koltuklar, SYNC 2 8″ dokunmatik ekran, ST’ye özel ön ve arka paspaslar ve ST logolu kapı eşiği koruması mevcut. Dışarda ise 18’’ Alüminyum alaşımlı jantlar, çift egzoz çıkışı, ST’ye uyarlanmış süspansiyon, ST’ye özel hava yastıklı direksiyon , 5 Kapıya özel arka spoiler, ısıtmalı ön cam, geri görüş kamerası, aktif ön ızgara, otomatik yanan farlar, MyKey, LED gündüz farları ve anahtarsız giriş sistemi mevcut.

Focus ST yedi dış renk, dört iç renk opsiyonuna sahip. Dış renk isimleri sırayla Buz Beyazı, Spor kırmızı, Çelik gri, Aytozu gri, Derin mavi, İnci siyahı ve Mandalina sarısı.

renk2focus

Kobalt mavi iç renk, spor kırmızı ve mandalina sarısı dış renk ile gelmiyor.
Mandalina sarı iç renk, spor kırmızı, derin mavi ve çelik gri ile gelimiyor.
Spor kırmızı iç renk, derin mavi, çelik gri ve mandalina sarısı ile gelmiyor.

Diğer tüm kombinasyonlar mümkün.

Focus ST 2.0 EcoBoost fiyatı 50.121€, Focus ST 2.0 TDCI PowerShift fiyatı 55.515€.
Fiyatlandırma Türk Lirasına teslimat gününde Merkez Bankası döviz kuruna göre yapılacak.

NOT: Focus ST Mayıs ayında ülkemize gelmeye başlıyor.

FOCUS RS

Focus RS sadece 5 kapılı olarak geliyor. Euro 6’yı destekleyen 2.3 litre turbo beslemeli benzinli motora sahip. Ayrıca otomatik Başlat/Durdur sistemine sahip ve Performans AWD çekiş sistemine sahip (Drift modlu).

2.3 Ecoboost motor 350 ps güç ve 440 Nm (470 OB) tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzıman ile geliyor. Aracın ortalama yakıt tüketimi 7.7 lt/100 km. Son hızı ise 266 km/h. 0-100 hızlanma: 4.7 sn.

Türkiye’ye gelecek RS’in içinde; Recaro spor koltuk, ısıtmalı direksiyon, geri görüş kamerası, RS’e özel ön& arka paspaslar,RS’e özel 3 kollu deri direksiyon ve SYNC 2 8″ dokunmatik ekran mevcut. Dışarda ise 19’’ alüminyum alaşımlı jantlar, hafif 350mm havalandırmalı ön disk frenler, dört pistonlu monoblok Brembo kaliperler, ısıtmalı ön cam, Adaptif Bi-Xenon Farlar, Led arka sis lambaları, RS’e özel ön & arka tampon, RS’e özel spoiler, RS’ e özel yan perde dizayn ve RS’e özel süspansiyon. Ayrıca seçilebilir sürüş modları ve Launch Control mevcut.

Focus RS, beş dış ve iki iç renk opsiyonuna sahip. Sırasıyla Buz beyazı, Çelik gri, inci siyahı, Manyetik gri ve Hız mavisi. İç renkler ise siyah ve hız mavisi.
RS tüm kombinasyonlar ile alınabiliyor.

renk focusss

Focus RS’in Türkiye satış fiyatı 84.636€.
Fiyatlandırma Türk Lirası’na teslimat gününde Merkez Bankası döviz kuruna göre yapılacak.

NOT: Haziran veya Temmuz ayında ülkemize gelmeye başlıyor.

 

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

23 Yorum

  1. 280k ya rs, 190 a st kafan güzelmiş ford kardeş. Haaa Golf R yerine her türlü Focus Rs ama o kadar para çok focus st yerinede Megane Rs bence megane daha iyi. Ama fiesta rakipsiz

      1. Bir arabanın sürüşünün iyi olması yanlaması anlamınada gelmiyor zaten st için konuştum RS’in şuan rakibi yok yeni megane rs dört çeker olursa ve bence imkansız (fransız=önden) eğer şimdi ki gibi kaliteli bir şasisi olursa her türlü yine megane ama şuan o sınıfın kralı Megane Rs benim için önden çekiş sınıfında.Tabi herkesin seçimi farklı olabilir. 🙂

    1. TL’ye göre fiyatlandırma yapıldığı için fiyatı kurdan etkilenmiyor, eğer Ford da bu tarz birşey yaparsa fiyatı düşecektir ve daha ulaşılabilir bir otomobil olacaktır.

    2. Oyle deme şimdi o bir gerçek hot hatch! Cidden bu fiyatlar nedir 🙁 focus rs a45 amg fiyatına buyrun afiyet olsun.. Cidden saçmalık. Şu fiesta 70 bin olsa focus 170 falan olsa rs tadından yenmez..

  2. Fiesta arka tarafta DİSK firen hiç oldu mu şimdi, Red ve Black’teki gibi kampana koysaydın daha iyi olurdu birde üstüne daha fazla kazanmış olurdun sn. KOÇ.

    1. Sanki Koç firması üretiyor bütün Ford’ları. Sırf çamur atmak için yazmışsınız.

  3. Bankaların aldatma amacıyla küçük küçük yazdığı şartname gibi küçücük kaynak yazan ve yazdığı kaynakta açıkça link belirtmeyen sevgili otopark editörleri yaptığınız hırsızlık.

    1. Kopyala yapıştır olduğuna birde şu açıdan bakalım. 3 modelinde son paragrafları aynı. sadece rakamlar değişik 🙂 hepsinde güzel fiyata performans aracı olduğu yazıyor 😀 ayrıca FOCUS RS başlığında ilk paragraf ST değil RS olmalı sevgili Editör arkadaşım azıcık dikkat. kaş yaparken göz çıkarmayın.

  4. Hem çalıyosunuz hem kaynak göstermiyosunuz bari fotoğraflardaki yolafocusla.com yazısını fln akıl edip yok etseydiniz. Biraz emeğe saygı…!

      1. Yeni tema ile birlikte söz gelimi kaynak gösterim sistemi çökmüş 🙂 Sistem zorla doğruyu öğretecek belli ki.

  5. Porno paylaşmışsınız resmen.. Fiesta gerçek bir supermini ve Fiesta ST modern arabalar içinde en çok sahip olmak isteyeceğim bir araç fakat 96 bin lira ile sadece isteriz..

    1. Çok güzel demişsin arkadaşım fiestaya çok üzüldüm güzelim araba vergi kurbanı oluyor… Bir diğeri ise FOCUS RS 285 bin tl tekamül ediyor…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu