Haberler

Geri çağırma şenliklerine Nissan’dan yoğun katılım!




Nissan Motor Company, Amerika’da satılan 3.2 milyon aracının dışında kalan; dünya üzerinde satılan 3.53 milyon aracını ön yolcu koltuğundaki hava yastığının aktif olmama sorunundan dolayı geri çağıracak.

Nissan’a göre problem, ön yolcu koltuğundaki sistemin yanlış kalibrasyon yapılmasından dolayı sistemin koltuğa oturan bir yetişkini düzgün bir şekilde algılayıp hafızasına kaydedemediği için hava yastığı sistemini aktif etmemesi. NHTSA’nın (National Highway Traffic Safety Administration, Amerikan Ulusal Trafik Güvenliği Denetim Kurumu) araç sahipleriyle yaptığı bir anket de bu sorunu destekler nitelikte. Yapılan bu ankette, ön yolcu koltuğunda yetişkin birinin oturmasına rağmen hava yastığının kapalı olduğunu gösteren ışığın sönmediğine dair 1271 müşteriden şikayet alınmış. Nissan bu araştırmanın ortaya çıkmasıyla bu araçları geri çağırmaya karar vermişti.

Ancak bu kalibrasyon sorunu her modelde aynı soruna neden olmuyor, bu hatalı kalibrasyon yukarıdaki gibi her zaman hava yastığının aktif olmaması şeklinde değil bazen de hava yastığının açılmaması gerektiği zamanda açılması gibi sorunlar meydana getirebiliyor; 2013-2016 yılları arasında üretilen Nissan Sentra’lar gibi. Nissan, Sentra için aynı zamanda emniyet kemeri bağlantı kollarında da, çocuk koltukları bağlanmış olma olasılığından dolayı deforme olma ihtimaline karşın, iyileştirme gerçekleştirecek.

Ayrıca  Nissan tarafından kalibrasyon sorununun; 2016-2017 Maxima’larda, 2013-2016 Altima, NV200 ve Leaf modellerinde; 2013-2017 Pathfinder, NV200 Taxi, Rogue, Murano, Infiniti QX60, Q50, JX35 modellerinde ve Nissan’ın Chevrolet için ürettiği City Express modelinde de yer aldığı düşünülüyor.

Japon otomobil üreticisine göre meydana gelen 3 kazadan 1’ine bu sorunlu araç modellerinden biri karıştı ve şanslı olarak bu kazalarda ölüm olmamasına rağmen birçok orta derecede yaralanmalar meydana geldi. Automotive News’a (Amerikalı otomotiv haber sitesi) göre ise 3.53 milyon aracın içinde bulunan Amerikan modellerinin yüzde 20’sinin mekanik olarak tamire ihtiyaç duyarken, 3.53 milyon sorunlu aracın bu Amerikanlar hariç tamamı yazılımsal olarak tamire ihtiyacı var.

 

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu