FeaturedHaberler

Google, Apple ve Tesla’nın çalışanlarından otonom tır atağı




Bazı insanlar için Silikon Vadisi’nin büyük firmaları ile çalışmak, bir rüyanın gerçekleşmesi anlamını taşır. Bazıları için ise bu mevzu “biz bu yollardan geçtik, sıradaki ne?” olarak nitelendirilir. İşte bu bahsettiğimiz grup, farklı kaynaklardan gelen kişilerin (Google, Apple, Tesla) oluşturduğu Otto Projesini temsil ediyor.

Yaklaşık 40 kişiden oluşan ekipte, Google Maps’in eski lideri Lior Ron, Google’ın otonom araç takımında bulunan Anthony Levandowski ve Tesla, Apple hatta Cruise Automation takımlarından da çalışanlar bulunuyor. Bu sebeple, Otto’yu başarıya götürecek olan şey yalnızca bu takımın iş tecrübeleri ve pratik yetileri değil, analitik düşünce kabiliyetleri ve yaklaşımları da ekibin başarıya ulaşmasında oldukça etkili olacak.

Rüya kadrodan oluşan bu firma, her şeye yeniden başlamaktan ziyade halihazırdaki mevcut tırları otonamlaştırmaktan yana. Bu hususta üreticiler ile yapılacak anlaşmalar doğrultusunda ekip, servislerde mevcut araçlara yüklenebilecek ya da fabrikalarda direkt monte edilebilecek bir sistem geliştirmeyi amaçlıyor.

Otto mevcut haliyle tamamen bağımsız kaynaklara sahip bir girişim ve firmanın henüz otonom kitleri için belirlediği bir fiyat yok. Ancak tırlarına binlerce lira masraf yapan insanlar için cazip bir fiyatla çıkacağı kesin.

Levandowski’nin The Vergee (Amerikan internet teknoloji sitesi) verdiği röportajda: “Bence tırcı çocuklar iyi iş çıkarıyorlar ve yakın zamanda muhtemelen problemi çözmüş olacaklar. Ancak tır üretimine yoğunlaşmış bir firmanın teknolojik bir problemi çözmek için yeterli donanıma sahip olduğunu düşünmek zor. Yaptıklarını kesinlikle hafife almıyorum, tam tersi yaptıkları şeyin muhteşem olduğunu düşünüyorum. Ancak farklı bir zaman dilimindeyiz ve bizim çözmeye çalıştıklarımızla onların çözmeye çalıştıkları çok farklı şeyler.” dedi.

Levandowski’nin haklı olup olmadığını hep birlikte ilerleyen günlerde göreceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=bK76W1kH4jA

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu