Haberler

Google otonom sürüş için araştırma merkezi kuruyor




Google, otonom (sürücüsüz) otomobil projesi kapsamında uzun süredir çeşitli testler yapıyor. Kaliforniya merkezli şirket, milyonlarca kilometre test edilen proje ile ilgili bir adım ileri giderek Detroit’te yeni bir araştırma merkezi açıyor.

Bu zamana kadar çalışmalarını hep gizli olarak yürüten Google, Çarşamba günü Google+’dan yaptığı yayında Detroit’in Novi bölgesinde otonom araç gelişimi için 53.000 metrekarelik bir geliştirme merkezi açacaklarını duyurdu. Açıklamada “Mühendislerimiz yerel ortaklar ile çalışarak otonom sürüş teknolojimizi daha da geliştirecek. Bu projenin ilk adımında kısa bir süre sonra otonom Chrysler Pasifica hibrit minivanlar göreceksiniz.” ifadesi kullanıldı. Yani Google satın aldığı yeni tesiste bu araç ile ilgili AR-GE çalışmalarında bulunacak.

Bu ayın başlarında Google, FCA grubuyla 100 otonom minivan üretimi için bir ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Bu anlaşma, dev şirketin bir otomobil üreticisi ile yaptığı ilk anlaşma olarak büyük bir öneme sahip. Google Car projesinin misyonunun yakın gelecekte somut bir otomobil üretimi olduğunu göz önüne alırsak Chrysler Pasifica’nın otonomlaştırılma süreci Google’a bu alanda büyük bir tecrübe kazandırabilir.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu