Haberler

Google ve Fiat-Chrysler ortak oluyor




Bilindiği üzere en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google uzun süredir sürücüsüz otomobil konusunda çalışmalar yapıyordu. Bir süredir seri üretim aşamasında kendine deneyimli bir ortak arayan şirket, çoğu otomobil otoritesine göre ortağını bulmuş durumda.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile işbirliğine gideceği konuşulan Google, söylentilerin doğru çıkması durumunda Chrysler’in yeniden tasarladığı 2017 Pacifica modelini sürücüsüz minivan projesinde kullanacak. Google diğer şirketlere ait Toyota Prius, Lexus RX gibi modelleri deneme sürüşlerinde daha önce kullanmıştı ancak sekiz kişilik oturma kapasitesi bulunan Pacifica, bu yönüyle de Google için bir ilk olacak.

2017 Chrysler Pacifica
2017 Chrysler Pacifica

2020’den sonraki yıllarda otomobil endüstrisini domine etmeye başlaması beklenen sürücüsüz otomobil konusunda gerek büyük otomobil üreticileri gerekse büyük teknoloji şirketleri ciddi çalışmalar ve ortaklıklar yapmaya başladılar. General Motors, sürücüsüz otomobil projesinde partnersiz ilerleyeceğini açıklamış ve teknoloji şirketi Cruise Automation’ı bünyesine katmıştı.

Google kendi kendini kullanabilen prototipler geliştirmeye 2014 yılında başladı. Bu ortaklık ile FCA otomobili temin ederken, Google ise otomobil endüstrisinde giderek önemli hale gelen teknolojik özelliği sunan taraf olacak. Google/FCA arasındaki anlaşmanın bu hafta resmiyet kazanması bekleniyor.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu