Haberler

Grand Cherokee’ler geri çağırılıyor




Jeep markası amiral gemisi olan Grand Cherokee modelini şanzımandaki sorundan dolayı geri çağırıyor. Sorundan etkilenen araç sayısı markanın yaptığı açıklamaya göre 37,732 otomobil.

Firma yetkilileri, problemin kablolama sisteminde olduğunu, zaman zaman sistemden elektriğin kesildiğini ve otomobilin vitesinin “P” (park) veya “N” (boş) konumunda takılı kalma problemi oluştuğunu açıkladı.

Şimdiye kadar hatanın hiçbir kazaya sebep olmadığını vurgulayan yetkililer, 32 bin aracın Amerika’da, 2 bin aracın Kanada’da, 600 aracın Meksika’da ve geri kalanların ise Kuzey Amerika’da kullanılan 2016 model Grand Cherokee modeli olduğunu bildirmekte.

Jeep, müşterilerin firma tarafından bilgilendirilmeye başlandığını belirtti ve servislerde en kısa zamanda sorunun çözüleceğine dair bir açıklama yaptı. Kullanıcıların vakit kaybetmeden otomobildeki gerekli güncellemeleri yaptırmaları gerekmekte.

Fiat Chrysler Otomobil bünyesinde bulunan Jeep markası, başlatılan iç denetimle sorunun kaynağını bulup, gelecek nesil modellerine bu sorunu aktarmamanın yollarını arıyor. Çıkardıkları yeni ekonomik SUV modelleriyle son yıllarda adından bahsettiren marka, Türkiye’de de özellikle Renegade modeliyle başarılı bir satış rakamına ulaştı.

 

 

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu